Mål:Modo: Per Svartvadet & Mats Zuccarello Aasen
Mål:DIF: Nicklas Danielsson & Kristoffer Ottosson
Publik: 5189

Utspelade i två perioder
Djurgården knep äntligen poäng uppe i Örnsköldsvik. Borta mot Modo blev det 2-2 i en riktigt dålig match av DIF. Man började bra i första men har problem att skapa chanser och framför allt göra mål. Modo började passivt de första tio minuterna men sen tog de över totalt. 1-0 kom psykologiskt rättvist innan första paus. 2-0 kom också i ett läge där DIF:s Marcus Nilson spelade bort en kvitteringsmöjlighet och där planens bästa spelare, norrmannen Mats Zuccarello Aasen får tag på pucken, kommer två mot en med Mattias Timander, håller i pucken, spelar över till Timander som skjuter, Wesslau räddar och styr ut pucken till Zuccarello som enkelt vispar in 2-0. Inga mer mål innan paus. Kan ju säga att ingenting talade för Djurgården inför den sista perioden, Hardy tog Time out efter 12 min i  andra men det gav ingen effekt heller. Skotten var också förkrossande 28-6! vilket säger allt.

I den tredje kom DIF ut mer aggressivt och får en viktig reducering efter ett par minuter där Andreas Engqvist som varit totalt osynlig i matchen och i säsongen så här långt, drar upp ett anfall, fintar båda backarna som ändå går på kropp, pucken lämnas kvar och där kommer Nicke Danielsson och gör 2-1.

2-1.

Kontakt. Energi till DIF. Men DIF drar på sig en onödig utvisning när Timmy Pettersson snuddar Zuccarello i ryggen och som faller som en fjäder. Powerplay Modo. 3-1 hängde i luften just nu. Jimmie Ölvestad, Djurgårdens bästa spelare ikväll spelar i boxplay och gör allt för att döda utvisningar, får med sig pucken ut ut försvarszon, drar upp ett anfall, har med sig Kristofer Ottosson som får pucken, avancerar in i anfallszon och snärtar iväg ett skott. KLANGEN hörs långväg, Ribba in och det är KVITTERAT?!!. Inte rättvist någonstans men hockey är aldrig rättvist känns det som. DIF har hämtat upp 0-2 till 2-2 på t r e minuter. 2-2 och nu är det match på allvar. DIF får en otrolig energi och börjar spela som man ska medan Modo i stället blir ängsligt. DIF jagar ett ledningsmål och gör det bra stundtals. Modo saknar inte chanser heller men matchen går till förlängning.

I Sudden har lagen varsin chans att avgöra. DIF startar den bäst men Modo har trycket i slutet. Ena chansen får Modos Kristian Forsberg och hela målet öppet men missar efter en perfekt dragning. Matchen sista chans med EN sekund kvar får "Sillen" aka Patrik Cehlin som prickskjuter i ribban på ett 40 meters pass från David Printz. Lagen får dela på poängen, inte helt rättvist men DIF spelar upp sig i sista samtidigt som Modo förlorar ytterligare en tredje period.

Var borta hos två Modoiter och tittade på matchen i o med att min dator är på reparation och de var nöjda i början men oroliga inför sista. Det kändes helt obefogat just då men som tredje perioden utvecklade sig så kan jag förstå deras oro i det läge. Men de ska vara glada att det inte blev en repris på förra årets möte efter uppehållet. då blev det 7-0 på Hovet till DIF...