Matchavgörande mål av Nicklas Danielsson

Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC 3-1
Mål:DIF: Mike Zigomanis, Nicklas Danielsson & Nichlas Falk
Mål:VF: Tomi Kallio
Publik: 7397
----------------------------------------------

Femte raka utan förlust för Djurgården!
DIF tog en ny tre poängare ikväll när man rättvist slog Frölunda med 3-1. I den första perioden var det dock Frölunda som började bättre än DIF, tog ledningen på en fladderpuck som Ridderwall nog skullet tagit från Tomi Kallio. Frölunda ställde Sebastian Idoff sedan Johan Holmqvist insjuknat under uppvärmingen, Holmqvist satt ombytt i omklädningsrummet sen ifall det skulle hända något med Idoff. Efter målet fick VF lite energi och DIF var inte alls med första tio minuterna. DIF kvitterar i spel fem mot fyra. Mike Zigomanis fick göra sitt första mål på en  nätt styrning. Det kändes rättvist. Konstigt nog så vann DIF skotten med 15-5. Det kändes inte riktigt så dock.

I andra var det bara Djurgården, bara Djurgården. Total överlägsenhet förutom ett friläge när utvisade Niklas Andersson kommer in och får pucken helt ensam med Ridderwall, försöker med samma fint som mot Rögle senast men pucken går utanför. DIF snurrar och pressar ner Frölunda som inte hänger med alls. Det negativa är att man snurrar runt för mycket, visserligen mycket puck men skapar inga direkta farliga chanser. Det positiva är att det blir mål till slut. Marcus Kruger hittar Nicklas Danielsson som slår till direkt mellan benen på Sebastian Idoff. 2-1 i paus och helt rättvis Djurgårdsledning.

I tredje är det nervöst att sitta och titta för Frölunda kontrar vasst. DIF håller mycket puck i anfallszon för att få tiden att gå. Båda lagen får spela powerplay men inga mål faller. I slutet drar Frölunda på sig en onödig utvisning när man är sex man på banan. Man satsar med en extraspelare fem mot fem men då får Nichlas Falk tag i pucken och kan avgöra till 3-1 i tom kasse. DIF vinner rättvist men skulle gjort fler mål. Man har det där lilla extra med sig idag igen för vid ställningen 1-1 hade VF ett par chanser och ett mål där så kanske matchen hade sett annorlunda ut. DIF har mycket puck och skapar en del men det måste till lite extra spets i avsluten. Har man inte det där lilla extra går det ofta åt andra hållet. Så pass jämt är det i Elitserien. Nu blev det tre sköna pinnar och femte raka utan förlust för DIF men det kan snabbt vända åt andra hållet.

Bäst i Djurgården ikväll
** Jimmie Ölvestad - Matchens lirare i DIF igen! Tacklade sönder vissa VF-spelare ikväll, så gott att se!

** Patrik Cehlin - Jobbar stenhårt byte efter byte. Var lika jobbig som Jimpa ikväll. Vilket slit!

* Nicklas Danielsson
 - Viktigt mål för Nicke ikväll! Han jobbar hårt och ligger på som de två andra ovan. Suveränt!

Övriga resultat ikväll

Brynäs-Modo 1-5

Foppa tre assist och vinst i comebacken - Sanslöst bra

Peter Forsberg
och Magnus Häggström såg till att Modo kunde vinna ikväll och ta sin första trepoängare på bortais denna säsongen, all fokus låg på nr 21 som låg bakom tre av fem mål ikväll. Det är mer än hyfsat av Foppa som dock som vanligt var ödmjuk efter matchen.

Södertälje-Timrå 4-3 efter förlängning
SSK vände mot Timrå som gick ifrån till 0-2 i början. Linus Klasen fixade två baljor och det var kvitterat. SSK slet till sig segern i förlängningen sedan.