Djurgården-Luleå 6-3
0-0 3-2 3-1
Skott: 31-24
(7-8, 17-5, 7-11)
Mål:DIF: Marcus Nilson 2, Marcus Kruger, Kyle Klubertanz, Patrik Cehlin & Jakob Josefsson
Mål:Luleå: Pär Ahlbrandt 2 & Cam Abbott
Publik:
6003

Mackan Nilsons mål avgjorde
DIF kunde ta tre sköna men kanske inte så rättvisa poäng hemma mot Luleå. Efter en mållös och ganska händelselös första period så tog DIF kommandot och ledningen i andra. Luleå kom tillbaka i spel i numerärt överläge och efter ett försvarsslarv av DIF. 1-0 blev 1-2 och Luleå förde matchen. DIF kom tillbaka och Marcus Krugers 2-2 var riktigt läckert från början till slut. Gillar Daniel Brodins skarvpass till Kruger som enkelt rundar Modig och sprätter upp kvitteringen. DIF tar även ledningen innan paus och det är ett omtalat mål. Luleå vill ha det till att DIF framflygande back Oscar Eklund stör Modig i momentet innan Patrik "Sillen" Cehlin gör 3-2 men det är väldigt tveksamt. 3-2 inför sista kändes inte säkert alls. Luleå var minst lika bra som DIF.

I tredje är det också Luleå som snurrar friskt med DIF som återigen har stora problem när man blir nertryckt i egen zon. 3-3 kommer rättvist och det är under en period när Luleå äger matchen. Men DIF skulle visa sig få med sig lite flyt för Marcus Nilsons 4-3 kommer slumpmässig känns det som. DIF spelar power play men det är inte bra och får inte anfallsspelet att stämma men då kommer målet. DIF får energi och av bara farten kommer 5-3 när Jakob Josefsson kommer igenom och sätter pucken. Luleå satsar på att plocka ut Modig men det slutar med att Marcus Nilson gör sitt andra mål för kvällen och fastställer slutresultatet till 6-3.