Mål:DIF: Marcus Nilson 2, Marcus Ragnarsson, Nicklas Danielsson
Skott: 38-28
(12-12, 10-8, 16-8)
Publik: 6971 personer

En riktig kämpaseger!
Man börjar alldeles för dåligt idag igen och de andra lagen vet precis hur de ska stoppa DIF:s uppspel. DIF har väldigt svårt att få till det i anfallsspelet och det känns som de inte har någon annan taktik. Tre Kronors Bengt Åke Gustafsson var på läktaren och kan inte varit så nöjd av vad han såg. Det är nog ingen risk att det är någon Djurgårdare som förtjänar en plats i ett landslag just nu. Brynäs öppnar matchen piggt och är numret vassare än DIF direkt. DIF drar på sig en utvisning och det tar inte lång tid innan Ridderwall plockar första pucken ur kassen. Petri Kokkos stenhårda skott sitter i nättaket. DIF inte vakna alls och väldiga problem i egen zon. Brynäs har bra tryck direkt efter och tvåan och trean hänger i luften för Brynäs. DIF trots svårigheter leta den långa passningen men som tränaren i Brynäs Niklas Czarnecki sa innan matchen så hade de ett hemligt sätt att störa DIF i uppspelsfasen vilket var väldigt framgångsrikt så här långt. Enda gången DIF fick tryck var när junioren Daniel Brodin och Marcus Kruger pressade högt i banan där Brodde trycker på Hietanen i Brynäs med en praktpropp. Strax efter får Brynäs en utvisning. DIF får igång ett bra spel där Marcus Nilson styr in Andreas Holmqvists skott och det är kvitterat, äntligen lite positiv energi. DIF får energi av målet och börjar sakta få igång sitt anfallsspel med långa anfall vilket gör att Brynäs blir nertryckta djupt i egen zon. Perioden slutar 1-1, Brynäs ägde det mesta men DIF avslutar väldigt bra. Skotten är 12-12

I andra perioden startar Djurgården väldigt pigg och snurrar i Brynäszonen men utan att få till det, farligaste chansen har Daniel Brodin när han går rakt på mål men får inte med sig pucken i läget. Istället är det Brynäs som får ett långt anfall i momenten efter och Eero Somervuori snurrar runt och skjuter ett ganska omärkvärdigt skott som går in. 1-2 helt plötsligt och Djurgården får börja jaga igen. DIF har ett bra par sekvenser efter det men Brynäs ställer om snabbt och kontrar vasst. Magnus Kahnberg har ett jätteläge i två mot en men Ridderwall räddar. Efter halva matchen så är det jämnt i spelet men Brynäs känns strået vassare i och med ledningen. Järnkaminerna ger dock DIF sitt stöd så gott det går och får hela Hovet att klappa i takt flera gånger, allt för att tända Djurgården gång på gång. JK är Sveriges bästa hockeyklack!. DIF får ett powerplay

Mackan Nilsons 2-2 - viktigt!
igen några minuter senare och Marcus Nilson gör mål igen, han skjuter ett skott som går över i en båge över målvakten Eddie Läck som elegant nickar bakåt och in i eget mål, här har DIF turen på sin sida. Det är ett skitmål men det spelar ingen roll. Precis vad DIF behöver i detta läget. Domaren kommer sen lite i onödig fokus när han tar två vansinnigt billiga utvisningar, Mads Hansen i Brynäs först och sen Marcus Ragnarsson. Niklas Johansson hette domaren ikväll och det måste vara nån nyutexaminerad gröngöling elitdomare. DIF får inte till det i sitt pp när Madsen sitter utvisad men sticker istället upp när Ragnarsson sitter utvisad, Man kommer tre mot en och Kyle Klubertanz drar matchens hårdaste skott stenhårt i n s i d a n stolpen, pust och stön. 2-2 står sig i paus. Det är riktigt jämnt där ute nu. DIF är med på fullaste allvar. Skott: 10-8

I tredje börjar det trevande från båda sidor, inget av lagen som går uppåt de första minuterna. DIF får till en tekning i anfallszon där DIF får pucken, Marcus Ragnarsson får den och drar till MÅL! 3-2 till Djurgården. Skönt i det läget. DIF har fått ordning på spelet och har koll på gästerna under långa stunder. Återigen så går domaren en pajas från ingenstans Niklas Johansson som missar ett par tre solklara Brynäsutvisningar men tar för en skitsak på DIF, typiskt. Tråkigt med domare som inte kan ha en bra nivå. Precis efter utvisningen så missar domaren igen, vansinniga missar men mitt i aggressionen över hans felbeslut mot domaren får

Nicklas Danielsson
pucken och drar direkt och 4-2 är ett faktum, SÅ SKÖÖNT. Brynäs har varit minst lika bra kanske men DIF har vänt på matchen trots en bedrövlig start. Det tar luften ur Brynäs lite och trots timeout så orkar man inte komma tillbaka. Det känns som Mackan Nilsons 2-2 mål var det som vände matchen också.

Matchens tre bästa i DIF idag

*** Marcus Nilson - 2 viktiga mål!
** Nicklas Danielsson - 2 snygga mål
* Daniel Brodin och Stefan Ridderwall
som var riktigt bra och räddade DIF i första halvan av matchen när Brynäs tryckte på som mest.

Övriga matcher
KVÄLLENS STORA SKRÄLL
HV71-Timrå 0-2 ! ! !
HV71 vinner skotten med otroliga 53-20....alltså femtiotre skott på mål. HV för hela matchen och äger totalt långa stunder. Timrå tar vara på det lilla de får och det räcker i hockey ibland. Detta var HV71:s andra raka hemmaförlust, vilket är ovanligt för serieledarna men någon gång ska det gå lite sämre för dom också. Timrå välter storfavoriterna och tar tre otroligt viktiga poäng. Skotten var 35-12 inför tredje perioden. Anders Lindbäck gör kanske sitt livs match i Elitserien

Linköping-Frölunda 4-0
Hemmastarka LHC tar en stabil seger mot ett blekt uddlöst Frölunda. Andra raka matchen utan mål framåt för Frölunda. Det är något som inte står rätt till, Uffe Dahlén har nog vissa bekymmer.

Luleå-Färjestad 2-0
Luleå reste sig och satte stopp för en negativ trend när man hemmaslår FBK ikväll.

Södertälje-Modo 3-2
Modo saknade massa spelare men gör en ganska ok match. Vänder 0-2 till 2-2 men SSK gav aldrig upp. Linus Vidells 3-2 innan paus inför tredje blev psykologiskt. Första förlusten sen Foppa och c:o kom in i laget igen. Till nästa match är nog både Foppa och Niklas Sundström tillbaka. Då blir laget ett helt annat, och det kommer ni få se. SSK däremot tog tre viktiga poäng och bröt sin trend men för hur länge undrar jag.

Rögle-Skellefteå 2-3
SAIK började svagt men kämpade sig in och tog över matchen. Rögle kom tillbaka men det var SAIK som tog det sista strået. Tim Erixon gör två viktiga mål för SAIK varav Fredrik Wargs 1-2 i numerärt underläge kom vid ställningen 1-1