Okänd junior avgjorde för DIF ikväll!

Elitserien - Omgång 18
Södertälje-Djurgården 1-3
1-1, 0-0, 0-2
Skott: 26-29
Mål:SSK: Robert Carlsson
Mål:DIF: Marcus Nilson 2 & Daniel Brundin
Publik: 4846 personer i Axa Sport Center


Daniel Brodin gjorde viktiga 2-1 efter en individuell prestation!

Okände junioren Daniel Brundin matchvinnare för DIF
!
DIF bärgade tre oerhört sköna pinnar borta mot Södertälje ikväll. Det satt hårt inne men oerhört hårt jobb låg bakom segern. SSK tog ledningen på ett flaxmål i spel fem mot fyra. Wesslau såg inget på målet och det kändes inte direkt rättvist. DIF startade bra men har som vanligt svårt att hitta målet. DIF kommer tillbaka och kvitterar genom Mackan Nilson som drar till från blå och skottet kommer lite överraskande som dock ställer Björn Bjurling fullständigt i kassen. Skönt. Det kändes helt rättvist.

Andra perioden är jämn och DIF håller ett bra spel. DIF är lite bättre stundtals känns det som men SSK är oerhört vassa i sina kontringar. Man ska väl tacka Wesslau att det inte slinker in nån skitpuck då men 1-1 står sig till sista perioden.

I sista var det verkligen kämpatakter. DIF förde spelet och hade mest puck men har inte så vasst anfallsspel. SSK som kontrade, kontrade väldigt vasst, för det kändes som varenda gång  de kom in i zon så var det farligt. De kom till väldigt farliga chanser. Matchen avgörs på en individuell prestation från den lovande junioren, kämpen Daniel Brodin som snor pucken från SSK:s Stefan Gråhns. (Lovely Colin Zeal!! Hälsa Gråhns det nästa gång du snackar med han haha) 2-1 i det läget var oerhört viktigt. DIF hade en väldig oförmåga att få till heta chanser men det var en kämpainsats som gav segermålet. DIF höll 1-2 när SSK satsade på en gubbe mer utan Bjudning i målet. Då satte Mackan Nilson 1-3 i tom kasse. Så oerhört skönt. DIF förbättrade därmed statistiken i Södertälje.

SKÖNT!

Det som var mest positivt ikväll var hur desaa juniorer som Patrik "Sillen" Cehlin och Daniel "Brodde" Brodin slet som djur och stressade ihjäl SSK:s backar. De var där hela tiden och gav inte backarna i hemmalaget en lugn sekund. De var Jimpa Ölvestadtyper och var obekväma varenda sekund de var inne på isen ikväll. Hardy Nilsson gör helt rätt som satsar med att köra dessa juniorer som sliter gärnet för att vinna puck högt upp i banan.

Övriga resultat
Timrå-Färjestad 2-1
Frölunda-Rögle 5-4
Linköping-Luleå 6-2

Modo-HV71 4-5 efter sudden death: Hade HV vunnit på övertid hade vi vunnit pengar ikväll. SUG!!

Skellefteå-Brynäs 2-2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0