Stefan Söder satte den avgörande straffen

VS

Djurgården-Brynäs 5-4 efter straffar
Djurgården leder med 1-0 i matcher

DIF:s A-lag har ju semester men juniorlaget tog sig till slutspel. Nu är man i semifinal och leder den med 1-0 i matcher. Första matchen slutade 4-4 efter ordinarie tid, DIF ledde med 4-2 med 8 minuter kvar. Matchen fick avgöras på straffar då 20 minuters förlängning blev mållös. Lagens båda målvakter storspelade 13-13 i skott i förlängningen och Mark Owuya och Joacim Eriksson hade då stoppat 43 respektive 52 skott.

I straffläggningen avgjorde Djurgårdens Stefan Söder iskallt där han luggade Brynäs målvakt Joakim Eriksson.

Andra matchen spelas på torsdag 19.00 i Gävle och en eventuell tredje och avgörande match på fredag 13.00

VS
Luleå-HV71 7-5
Luleå leder med 1-0 i matcher
I den andra semifinalen leder Luleå Hockey över HV71 med 1-0 i matcher efter seger 7-5 i första matchen. Stor matchvinnare för Luleå var Johannes Tornberg som gjorde fyra mål varav ett hattrick i den tredje perioden.