UNDERBAR seger mot Modo..men Timrå vann ändå..igen...


Det var en skön seger idag! - det kan nog Niklas Anger hålla med om

Seger hemma mot Modo med 5-3
, vi hade 3-0 men höll på att tappa matchen. Så in i norden skönt att DIF vann hemma mot Modo till slut ändå. 3-0 i början på andra perioden blev 3-2 efter att Modo fått utdelning smidigt och snabbt..men David Printz gör sitt andra och tredje mål för säsongen idag, han satte 1-0 i början av första, men hans andra mål för dagen är målet som ger DIF arbetsro. När det stod 3-0 var det ställningskrig och Modo jobbade in sig i matchen när DIF slappnar av och slog av på takten. När sen Modo satte sitt första mål av Patrick Yetman så var det helt plötsligt match igen. 3-2 direkt på tekning av Per-Åge Skröder och DIF var rikttigt illa ute just då.
  
Niklas Anger               Fredrik Bremberg

Matchens båda lirare idag är helt klart lagets hetaste målskytt just nu: med två nya heta mål igen och passningsgeniet Fredrik "Linkan" Bremberg med 3 underbara målpass och i och med det är han en poäng ifrån Janne Larssons poängrekord som ett viss rödhår tangerade idag dessvärre. Det kommer Linkan att tangera. Det är 13 matcher kvar och jag är övertygad om att "Linkan" fixar ett nytt rekord! . men det hör inte hit. Bremberg kommer förmodliogen att slå ett nytt rekord..vänta och se som sagt.. Det spelar ju ingen roll egentligen för det är lagets vinster som betyder allt just nu. Nu knappade DIF in på lagen ovanför. Med 3 poängssystemet så går det fort i tabellen även om man halkar efter lite så nu skiljer det 4 poäng upp till en slutspelsplats helt plötsligt och DIF är "bara" 17 poäng i praktiken upp till en serieledning hur dumt det än kan låta. Serien är otäckt jämn och det kommer avgöras i den sista omgången vilka 8 som får spela vidare, vilka två som tar semester och vilka två lag som får kvala sig kvar. Årets Elitserie är jämnare än jämnast genom tiderna. Varje match är livsviktig för alla lagen utom topptrion: Linköping, HV71 och Färjestad, dom är redan klara för slutspel anser jag.

På torsdag när DIF möter Frölundas indianer är jag på plats. DIF har inte vunnit i Göteborg sen 12 mars 2002 i slutspelet i kvartsfinal nr 3 i så att statistiken talar klart och tydligt emot Djurgården men det ska ändå bli intressant och se om DIF pallar trycket. DIF är formstarkt för första gången på länge, 4 segrar på 6 matcher medan Frölunda kommer vara oerrhört revanschsugna efter 5 raka förluster nu. Intressant är ordet

Övriga resultat ikväll:
Luleå-Linköping 0-2: LHC är nog seriens bästa lag, kan nog bli guld i år
Timrå-Södertälje 4-2: Timrå kanske hängde av SSK nu..
Färjestad-Rögle 6-2:
FBK blir vassa i slutspelet i år
Skellefteå-HV71 2-4: SAIK i formsvacka, HV71 blir att räkna med i slutspelet
Brynäs-Frölunda 3-1: Brynäs är intressant, VF är inne i formsvacka igen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0