Löjligt enkelt för Timrå mot ett DIF under isen..

......och Djurgården går ut på isen och gör ännu en blek insats.. Timrå rivstartar matchen och tar ledningen efter bara 4 minuter. Inte alls den start som man önskar. 2-0 kommer efter 7.16. Redan där så känns matchen avgjord. DIF är inte med från start och när målen trillar in busenkelt bakom Ridderwall så verkar djurgårdarna ha gett upp och skottstatistiken 17-4 i hemmafavör talar sitt tydliga språk. Montén försökte nog skaka igång spelarna så gott han kunde men det märktes inte av när spelarna kom ut i den andra perioden. Samma dåliga start igen och hemmalaget ökar på till 3-0 efter 4 minuter: Ridå! och matchen avgjord! Timrå har inte fått nog. 4-0 kommer och på 24 minuter har DIF åstadkommit 8 skott..pinsamt dåligt för ett lag som slåss för överlevnad och måste ta poäng i varje match som återstår.

Niklas Anger - den enda som kan lyftas fram i DIF just nu

Det lilla ljus i DIF-mörkret, som råder och har rått alldeles för länge, är Niklas Anger, hetast i laget just nu och måste vara i sin livs form, han reducerade till 4-1 och det var hans 16:e mål för säsongen och hans sjunde på de senaste fem matcherna. Anger har klivit fram riktigt ordentligt och försökt visa laget rätt väg när många rutinerade i laget mer eller mindre försvunnit istället för att vara så tongivande som sig bör. 4-1 efter två perioder och DIF fick iväg 6 skott i andra perioden men ett mål på tiio skott på två perioder så vinner man inga matcher. Stefan Ridderwall fick nog efter sitt fjärde insläppta, dängde klubban i sargen när han kom till båset av förståeliga skäl men han ska inte klandras. Jag fattar inte hur DIF kunde köpa Wesslau tidigt i våras redan och nöja sig med dom två som målvakter och sen dessutom ställa två så pass orutinerade målvakter i mål och hoppas att nån av dem skulle storspela. Det var en riktig miss för ingen av dem är nån supermålvakt som kan vinna matcher när inte utepspelarna gör vad de ska.

Att allt inte står rätt till i DIF kunde man se under matchen: jag la märke till två saker:
- Kapten Jimmie Ölvestad sitter i båset, uppknäppt hjälm och helt tom i blicken långa stunder..
- När Timrå gör 5-1 o kör över Wesslau så är det ingen DIF som verkar bry sig om att ens försöka protestera som man gör normalt sett...

Detta kan ju vara tillfälligheter men det är inte som det ska även om Tränare och vissa spelare vill få det att låta som de är i stort sett oberörda och inte påverkade av läget men det syns destomer på de bleka insatserna....det är mycket negativt och man ser det mörka hela tiden men ärligt talat vet jag inte om DIF klarar av att rädda sig kvar i Elitserien..det känns verkligen inte så nu trots att det är 15 omgångar kvar att spela..men hoppet brinner ju aldrig över

Kvalserien allt närmre
Jag fattar inte vad som är problemet med DIF i år. Vi har på pappret bästa truppen sen NHL-lockouten men presterar som Huddinge - bottenlaget i Hockeyallsvenskan. efter förlusten idag så är vi 6 poäng efter lagen ovanför strecket och ökar det försprånget så är det kört för DIF och för SSK med för den delen om de nu inte av en slump börjar vinna. Jag får bara inte ihop det. Men frågan är vad som händer i DIF-leden nu, styrelsen, sportchefen och ledarstaben. Det är 21 dagar till transferfönstret stänger men Djurgården är luspankt. Så rätt och slätt så kommer det sluta med det här: