DIF fick stryk i "Chokladkartongen"...

Det blev LHC-jubel till slut

Linköping-Djurgården 2-1 (0-1 0-0 2-0)

Matchen börjar med att DIF startar bra och får ner spelet i LHC:s zon men inga direkt farliga chanser, LHC kommer in i spelet och försöker komma upp lite på djurgårdarna men det är DIF som styr i första perioden och Daniel Henriksson får det svettigt i målet. DIF fortsätter att skapa chanser och LHC har problem att få till eget spel. Till slut får DIF utdelning när Fredrik Bremberg spelar fram skyttekungen i DIF: Niklas Anger till 0-1, det var Angers mål nr 21 i elitserien i år. I och med assisten är Fredrik "Linkan" Bremberg är nu uppe på 529 poäng och delar titeln som meste poängplockare genom tiderna med rödhuvudet i FBK. Helt rättvist. DIF är nära att öka på innan periodpausen men 0-1 står sig. Skottstatistiken chockar mig rätt rejält: 1-14!! LHC får iväg ett ynka skott på mål på 20 minuter och DIF äger första perioden totalt.

Efter en sån första period så kan det ju snabbt vända, och det är precis vad som händer. 1-1 o 2-1 kommer och nu är det ombytta roller på isen. DIF hade chansen några gånger, Calle Gustafsson, Fredrik Bremberg, Marcus Ragnarsson men som kunde gjort både tvåan och trean men inga mål i andra perioden. LHC har jobbat sig in i matchen på allvar. Skott: 9-11

I tredje försvarar sig DIF i första hand och väljer sina tillfällen att kliva fram men det är LHC för hela slanten, kvitteringen kommer genom Jan Hlavac och strax därefter gör LHC även 2-1 genom Tomas Surovy där pucken tar på David Printz och in bakom Wesslau. Öite typiskt för båda hemmamålen är att Wesslau återigen släpper returer som går rakt ut till motståndaren och det är det som DIF faller på idag tyvärr. Det är väl lite det som har vart problemet med Wesslau att han släpper för mycket returer istället för att suga in pucken men ingen skugga över honom idag. Han har verkligen spelat upp sig och i och med det så har laget blivit bättre. Det blir 2-1 och LHC tar sin femte raka seger och det blir en tung förlust för DIF som jag tycker förtjänade poäng men och på nåt sätt rinner flytet över på hemmalagets sida ju längre matchen går och särskilt i tredje perioden.

Daniel Henriksson storspelade men hade han inte gjort det så hade nog DIF knipt minst en poäng. Djurgårdens fina trend bröts i Linköping ikväll, trots en riktigt bra match ändå. DIF var bäst den första halvan men sen tog Linköping över. Synd här är att DIF hade chansen att sätta både andra och tredje målet men istället vänder hemmalaget på steken. DIF gör en riktigt bra första halva och andra perioden med för den delen men det räcker inte när man inte får in sina chanser man har när man leder. Det ser bättre ut än på länge och bara hoppas att DIF kan behålla formen och kanske jaga en slutspelsplats som inte är så långt borta i praktiken, huvudsaken är ju att fixa nytt elitseriekontrakt givetvis och varje poäng är på liv och död.