HV klassen bättre än bottenlaget DIF

HV fick jubla inför sina fans på Hovet

Djurgården-HV71 3-5 (0-2 2-1 0-2)

Tyvärr fick North Bank Supporters valuta för sina pengar för resan till Stockholm. HV segrade lätt mot ett blekt hemmalag. Trots övertag i skotten i första så är det HV som gör målen rätt enkelt. Mitt personliga hatobjekt Martin Thörnberg och Daniel Grillfors ser till att smålänningarna går till paus med 0-2. DIF vinner skotten men HV är äckligt effektiva.

Fredrik "Linkan" Bremberg, poängkung i Djurgården reducerar 1-2 direkt i den andra perioden och jublet hinner knappt tystna innan Nichlas Falk kvitterar 2-2 och taket lyfter nästan på gamla Hovet. HV är riktigt bra men stundtals så är DIF när att ta ledningen, man vinner skotten i den andra perioden med men HV71 är det som tar ledningen genom Johan Liket Lindström, riktigt tungt för DIF som likaväl kunde haft ledningen.

I den tredje så öppnar HV71:s Martin Thörnberg med att göra sitt andra och HV:s fjärde mål, 2-4 och uppförsbacken blir genast enorm för DIF. Inte nog med det för när Pasi Puistola gör 2-5 efter 4.47 in på tredje så är det Ridå! matchen körd. Typiskt idag för DIF hade chansen att ta sig upp på lite säkrare mark med hjälp av ett par poäng men det var det aldrig nära idag dessvärre. HV71 är det bättre laget och ett par hack vassare än DIF, skillnaden mellan toppen och botten är påtaglig lixom. Nu är det uppehåll och DIF får ladda de sista krafter man har för att klara nytt kontrakt i de sista omgångarna. Det ser jag nog som realistiskt för jag vet inte vad laget skulle ha i ett slutspel att göra egentligen, mer än att det skulle rulla in lite extrapengar välbehövligt, när vi inte rår på varken HV71 eller Färjestad och tveksamt Linköping vilka vi säkert skulle få direkt i kvartsfinalen om så skulle ske.