Elitserien omgång 32

HV71 - Djurgårdens IF
Kinnarps Arena 19.00

Serieledarna på bortais
DIF sitter nu i bussen på väg till Jönköping och om några timmar åker jag själv upp mot Jönköping för att bänka mig på plats för att se matchen.

DIF tog en pinne hemma i lördags i en match man spelade bra och det hade inte vart helt orättvist om det blivit tre. HV71 på bortais är den svåraste nöten att knäcka, serieledarna i deras egen hemmaborg. Senast DIF var på besök i Kinnarps vann HV71 med 7-6 i en målglad match som svängde´både en och två gånger. HV71 fick en  flytledning med 3-0 tidigt i första perioden men efter två perioder stod det 5-4. DIF kvitterade tidigt i tredje men utvisningar blev avgörande i slutet. I spel fem mot tre och fem mot fyra så avgjorde HV71 matchen.

Läget i lagen inför kvällens drabbning är följande: I hemmalaget så vilar Stefan Liv som utgick skadad efter bara fem minuter och Christoffer Bengtsberg är backup bakom Andreas Andersson. Johan Björk och Per Gustafsson är skadade på backsidan, framåt saknas avstängde Per Ledin efter jätteslagsmålet mot Luleå senast. André Petersson och Mattias Tedenby spelar JVM. Djurgården spelar med samma lag som senast. Gustav Wesslau vaktar förmodligen kassen då Stefan Ridderwall fick byta i tredje efter en sträckning.

Övriga matcher
Frölunda-Färjestad kl. 19.45 sänds direkt på både    &
Den omtalade matchen som avgörs på Nya Ullevi inför 31144 personer. Nytt europarekord för utomhusmatcher.