of the game: Jacob Josefson, Djurgårdens IF
2 stars of the game: Andreas Engqvist, Djurgårdens IF
1 stars of the game: Morten Green, Malmö Redhawks

Överlägset hemmalag

DIF mot hockeyallsvenska Malmö i Nordic Trophy skulle bara sluta på ett sätt. Total kross av Djurgården som då äntligen får känna lite medvind. Dock mot inte så starkt lag men ändå. Malmö stod emot en stund men sen var det Djurgården för hela slanten i en match med mycket utvisningar och spel i numerära underlägen. DIF satte full fart från första början och hade 2-0 redan efter sex minuters spel. Malmö drar på sig utvisningar som DIF utnyttjar och rycker ifrån i målprotokollet. 4-0 står det efter första perioden och DIF är överlägset Malmö som inte  hänger med och sitter för mycket på andra sidan isen.
Mif bytte målvakt inför andra perioden men Andreas Engqvist spräckte hans nolla tämligen omgående 5-0 och matchen avgjord definitivt trots att Mif började piggt och 0-4 i baken efter första perioden. DIF leder med 6-0 efter två spelade perioder och det är totalt rättvist. Malmö orkar inte komma igen, visserligen vände dom ett 0-2 underläge mot Linköping igår men idag räcker skåningarna inte till. I den sista är DIF ganska mätta och Malmö uddlöst. Matchen avslutas av hetaste femman för kvällen: Nicklas Danielsson-Andreas Engqvist-Jacob Josefsson. Nicke får äran och avslutar iskallt i första krysset bakom Marcus Svensson. Denna femman stod för 13 poäng ikväll och Gustav Wesslau håller enkelt nollan.

Jacob Josefsson gjorde tre mål och totalt 5 poäng mot Malmö

Sett till hela matchen så var DIF totalt överlägset och man kunde kanske gjort nåt mål framåt likväl som att Malmö reducerat och kanske gett det en annan matchbild. Dagens stora utropstecken och med ett hattrick i junioren Jakob Josefsson som ser ut att bli en viktig kugge för DIF i vinter.