Äntligen: RSK kom igen - vände och vann!



Rydaholms SK - Lenhovda IF 5 - 2  (0-1 1-1 4-0)

Matcherna mellan Rydaholm och Lenhovda brukar alltid ha derbykaraktär och så även ikväll. Efter en blockering så drabbade hemmalagets Johan Carlsson och gästernas Tim Svensson samman. Men här får domaren ta på sig ansvaret för att han inte blåser direkt vid blockering. Nu blev det att ett par Lenhovda-spelare som åkte fram och skulle slå handskarna av Nicklas i målet. Johan gör det enda rätta och försvarar hemmakassen. Båda fick gå och duscha. RSK tryckte på och hade ett par möjligheter i spel fem mot fyra men utan resultat. I stället tar gästerna ledningen på ett billigt sätt. Orättvist och stor hemmafavör i skottstatistiken prelimenärt 10-7

I andra
fortsätter hemmlaget spela bra men har fruktansvärt svårt att göra mål. Istället kommer lite orättvist 0-2 i spel fyra mot fem. Johan Pettersson en av de vassare i hemmalaget står för en riktig prestation när han forcerar in pucken till slut och reducerar för hemmalaget som äntligen får kontakt. RSK vinner skotten med 14-8 i mellanperioden men har forfarande svårt att få in pucken.

Tredje perioden: RSK får igång spelet och vänder på matchen. "Det är i tredje vi börjar spela - säger lillebrorsan som började på bänken men fick komma in när Johan Carlsson fick matchstraff och Martin Pettersson gick ner på backen. -  Det fungerade bra: fortsätter lillebror som fick ett assist till Johan Petterssons 4-2. RSK gör ett mål i spel tre mot fem, Daniel "Lillis" Jonasson jobbar fram pucken och kan sätta den. Domaren var emot hemmalaget i sista, sju utvisningar mot bortalagets en enda men kul att RSK lyckas vända och vinna. Stor eloge till kämpen Johan Pettersson två mål, nye Henrik Gustafsson var en frisk fläkt och gjorde ett mål men som kunde blivit mer. Han blir en bra injektion framåt skulle jag tro. Nu väntar Westbo Hockey (Gislaved) på onsdag i nästa fight för rydaholmarna.

Övriga matcher i östra trean ikväll
HA74-Wettern 4-5  Wettern-seger men knapp!
Skillingaryd-Kalmar 4-2  SIS börjar få fart under rören
Åseda-Make Believes 7-1  Enkel seger för topplaget Åseda

------------------------------------------------------------
I hockeytvåan serie C så vann Alvesta SK den viktiga matchen borta mot Kallinge/Ronneby med 4-1 och hakar på serieledande Halmstad som besegrade Osby borta med 2-1, bara en poäng skiljer lagen åt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0