Oavgjort för TeXas Hockey!

Målvakten #30.Niklas Hård ser inte ändå inte så missnöjd ut efter 2-2 mot Eksjö

2-2 mot Eksjö HC..ja vad ska man säga...

RSK startade tamt i den första perioden och såg lite halvlojja ut medans Eksjö bara försökte spela efter sina förutsättningar. 1-1 stod det efter en retur inslagen av #6 Marcus Bergdahl första men om sanningen ska fram så hade det inte varit orättvist om gästerna ledat med ett eller två mål.

Andra perioden var ungefär likadan, RSK försökte föra och trycka ner gästerna men slarvade alldeles för mycket och avsluten var inte distinkta som sig bör. Eksjö tog ledningen (välförtjänt?) i början av andra och hemmalaget såg frustrerat ut. Men kvitteringen kom genom den notoriske målskytten #4 Magnus Göransson. 2-2 inför sista perioden kändes ovisst men hoppet om att det skulle lossna för RSK fanns. Tränare Tomas Jonasson tog även timeout i perioden men det blev ingen större förändring spelmässigt då.

Tredje perioden blev bättre spelmässigt och RSK höjde tempot med att lyfta upp spelet och pressa på men det gav en del ströchanser för gästerna men hemmamålvakten Niklas Hård spelade som säkerheten själv. Vi på läktaren väntade på ett ledningsmål så RSK kunde slappna av lite men det ville sig inte trots bombardemang mot Eksjös målvakt. RSK vinner skotten med 36-26 så man var bättre än Eksjö men avslutningarna var inte bra men det ska sägas att målvakten i blå tröja spelade väldigt bra matchen igenom. RSK fick chansen i slutet i spel fem mot fyra men det gick inte alls. I frustrationen så blev ett par spela lite för heta och drog på sig onödiga utvisningar så övertaget försvann.

Eksjö var nog inte det bästa som setts på Talavidsrinkens is men de spelade verkligen efter sina resurser och gör det väldigt bra. När inte RSK fick igång spelet så gick ju matchen lite Eksjös väg. Är övertygad om att om RSK fått 3-0 tidigt hade matchbilden sett helt annorlunda ut. Nu väntar Kalmar borta på söndag för RSK:arna. Då gäller det verkligen att vara med från början för Kalmar blir inte lätt att knäcka.