Sur förlust mot Wettern

VS

RSK-Wettern 2-4 (0-2, 1-0 1-2)

Första perioden: Wettern startar matchen i ett rasande tempo och Gabriel Fransson i hemmakassen hinner knappt ställa sig inte stå länge innan han släppt in 0-1 efter ca15 sekunder. Bättre start hade man ju önskat för RSK. Daniel "Lillis" Jonasson bränner sen ett friläge där han försöker sätta den mellan benen men målvakten kniper i hop benskydden och räddar. Wettern ökar till 0-2 och enligt rapporterna ser det inte så kul för hemmalaget som tyvärr påverkas att man saknar några nyckelspelare

Andra perioden: Niklas Hård in målet från start, Gabbe mådde dåligt och kunde inte fortsätta. Nicke i målet i andra alltså och det gav lite energi i RSK som genast spelar mer stabilt vilket gav en höjning i perioden. RSK börjar skapa lite chanser och jobbar sig in i matchen mer och mer. Det är hetsigt på plan och nervöst enligt rapporter. RSK reducerar också genom den notoriske målskytten Magnus "G" Göransson i numerärt underläge. G får pucken på blå och ensam därifrån så gör han oftast mål och så även denna gången. 1-2 inför sista lovar lite hoppfullt men Wettern är favoriter och har av förklarliga skäl höga krav på sig.

Tredje perioden. Wetterns första femma spelar  i stort sett hela tiden och det är dom som avgör matchen. 1-3 kommer och det känns lite matchavgörande. RSK reducerar genom Marcus Frallan Fransson och får lite häng men så kommer en s.k "hora" i slutet, (skott mellan benen på målvakten) Wetterns första femma som sagt med nr 22 Falk -24 Pilhemmer - 19 Österberg - 6 Brink - 18 Oskarsson fick spela i stort sett hela matchen. Vad . . . är då idén med att dra med sig 4 femmor på en bortaresa på 40 mil om de inte får spela? Wettern kan ju bli sårbara om de lever på en femma matcherna igenom. RSK räckte inte till idag trots allt.

-----------------------------------------------------------------------------------