. . . . . VS . . . . .

Ljungby HK - Rydaholms SK  3 - 7
1-5, 0-0, 2-2
Skott: 29-44 (8-18, 4-13, 17-13)
Mål: Linus Elf 2, Anton Yngwe 2, Carl-Johan Iserud, Daniel Jonasson & Mikael Stridsberg.

Matchen spelades i Talavidshallen i Rydaholm.

RSK-seger i betydelselös match mot LHK.
Igår spelades näst sista omgången i hockeytrean, som tidigare är ju HA74 och Ljungby är redan klara för Alltrean så de två återstående matcherna denna veckan är av helt betydelselös sort.

RSK besegrade Ljungby borta hemma det vill säga matchen var LHKs hemmamatch men som spelades i Talavidshallen då det inte fanns några istider i Ljungby. Smidigt för båda lagen att det gick att lösa på bästa sätt.
LHK kom till matchen med ett rejält decimerat lag, saknade enligt uppgift tio spelare. Med så många borta så fick man plocka in två gamla ess ur rockärmen: Torgny "Tojje" Karlsson, trojalegend och en RSK-fostrad spelare född 1970: Patrik "Palle" Östman i startuppställningen.

När väl matchen var igång så var det RSK för hela slanten. Man gör en av sina bästa perioder trots motståndet i inledningen, 5-0 står det på tavlan efter drygt tio minuter. LHK var rejält utspelat och hängde inte alls med. RSK fortsatte sedan på den inslagna vägen och höll undan bra i en lite konstig match. RSK ökar på och säkrar segern trots att LHK forcerar i den sista perioden. Matchen slutar 7-3 i RSK-favör.

RSK tar tre poäng i en på förhand betydelselös match mot ett reservbetonat LHK dessutom, men jag ser det ändå som viktigt att man får vinna och avsluta bra i avslutningen av serien denna veckan. RSK har haft en ganska tung höst med resultat och matcher som absolut inte gått deras väg. Jag ser det som väldigt viktigt för laget och gruppen att gå in med en så bra känsla som möjligt inför fortsättningsserien med en bra känsla i laget.

Imorgon avslutas serien hemma mot jumbon Virserum.