Hockeyallsvenskan: Topplag på besök - Kraftprov för DIF

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 19
 
 
 
Djurgårdens IF - BIK Karlskoga
Hovet 19.00
 
En svår uppgift väntar för ett formsvagt DIF
Senast lagen möttes blev det tre sköna poäng med hem i bagaget. Ikväll kommer bli en helt annan match. Gästerna kommer med en bra form men det är allt annat man kan säga om DIF som la sig platt på botten senast i Timrå. Det var en bedrövlig insats av årets Djurgården. Sämsta matchen för säsongen sett till resultatet men spelmässigt var det ganska lamt. DIF var inte ens nära även om man fick iväg 30 skott. Orosmoment att man lägger sig i tredje och tillåter motståndarna spela ut och bli krossade.
 
Om DIF vill vinna eller ta poäng idag krävs det en rejäl omstart, en rejäl uppryckning och följa sin plan stenhårt. BIK är ett topplag och är svårslagna även på bortaplan. DIF måste gå från bottenskrapet upp till toppinsats och det gör man inte över en natt. Ett j-ranamma därute. Hjälpen får man på läktaren för Djurgårdsfamiljen står där i match efter match. Det är dags att börja ge tillbaka.
 
Detaljer i matchen som jag tycker varit nästintill obefintliga de senaste matcherna:
- Inställning! Det har varit alldeles för dåligt i många matcher nu.
- Sluta ta massa onödiga utvisningar, likt Holm och Lofqvist t.ex
- Spela strikt bakåt, noggranhet och enkelt.
- Ta vara på chanserna framåt, gå rakt på mål och gå på returerna. In med pucken distinkt istället för att spela runt och hamna i hörnorna. Våga gå rakt på mål, visa vägen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0