Kval till division 2: Förlust mot Sölvesborg - ett bättre lag

***********************************************************************************************************

NÄSTA HEMMAMATCH: KVAL TILL DIV.2!

Talavidshallen - Torsdag 7 mars kl 19.00

Rydaholms SK - HA74

 
***********************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kvalserie C till Division 2
 
*********************************************************************************************************
 
. . . . . VS . . . . . .
 
Rydaholms SK - Sölvesborgs IK 3-5
0-0, 1-4, 2-1
Skott: 16-43 (5-13, 5-15, 6-15)
Mål:RSK: Christopher Rohman, Jacob Johansson & Nicklas Johansson
Publik: 279 åskådare
 
Förlust mot Sölvesborg
Första matchen är avklarad i kvalet och det blev förlust i mötet med Sölvesborg hemma inför 279 betalande - en riktigt bra siffra i Talavidshallen i vinter.
 
RSK gör en bra första period och är inte utspelade trots att det är klasskillnad. Jesper i målet storpspelar och ser till att hålla igen. Tyvärr tvingas man avvara två rutinerade rävar inför resten av matchen då Jakob Gullden och Daniel Jonasson utgår skadade.
I andra håller man emot ganska bra trots att gästerna tar ledningen. Christopher Rohman kvitterar i powerplay och ser till att hålla laget kvar i matchen. Gästerna tar åter ledningen med 1-2 och sen kommer några olyckliga minuter då RSK drar på sig två raka utvisningar och ger SIK spel fem mot tre. Det läget får man inte ge ett lag som kommer högre uppifrån utan de utnyttjar båda de tillfällena och gästerna kopplar starkt greppet om matchen.
 
1-4 lyste illrött på tavlan inför den tredje perioden.
 
I den trejde perioden drar RSK på sig ytterligare en utvisning och arton sekunder innan man är fulltagligt kommer 1-5 och ridå. Matchen avgjord förstås. Efter gästernas femte mål dör matchen lite och tiden rinner iväg för RSK. Gästerna från Sölvesborg kontrollerar matchen men i slutminuten får RSK till lite nerv i matchen när man gör två snabba mål och tvingar SIK till att ta timeout. RSK gör en sista forcering efter det men matchen slutar 3-5.
 
Det blir förlust ikväll kanske inte helt oväntad när gästerna var ett bättre lag. Men man ska komma ihåg att RSK hade häng vid 1-2. Utvisningarna i slutet av den andra perioden avgör matchen för Sölvesborgs fördel. Viktig forcering i slutet gav darr i matchen och det ska man ta med sig. Bara hoppas att man kan få tillbaka någon av de skadade spelarna inför fortsättningen.
 
Nu laddar vi om boys för söndagen och matchen i Åseda.
.
 
Övrig match i kvalserie C
HA74-Åseda 2-4

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0