Skellefteå AIK - AIK 5-1

Skellefteå leder med 2-1 i matcher

AIK och Viktor Fasth har en del att fundera på. Puckarna rinner in för lätt bakom Fasth!

SAIK körde över trött Gnaget
Det verkade bara vara ett lag som vilat sedan nattmaratonmatchen i onsdags. Hemmalaget Skellefteå åkte ifrån ett trött Gnaget denna kväll och till och med stensäkre Viktor Fasth därbak föll i hop och blev utbytt. Där var matchen förstås avgjord. SAIKs tyngd framåt i spelet och mest över hela banan avgjorde då AIK varken orkade eller kunde bemästra denna kväll. Dessutom verkar flera av spelarna i SAIK veta Fasths svaga punkter. Efter en mållös första period så var det SAIK som tog tag i taktpinnen. Oscar Möller satte ännu en straff hur säkert och märkbart enkelt bakom Viktor Fasth till 2-0. Det målet kändes lite matchavgörande i en så jämn match som det ändå var trots hemmalagets övertag. Dessutom så hade domaren stenkoll på hur AIK-spelarna agerade och plockade utvisningar hej vilt, SAIK var inte sena att ta vara på överlägena utan kunde säkra matchen genom två tunga mål i powerplay i sista perioden. AIK lyckades spräcka nollan i slutet men längre än så orkade man inte.

Onödigt satsande straffade tipparna.
AIK plockade ut Marcus Svensson med fyra minuter kvar när det stod 4-1 men det beslutet kändes onödigt. AIK räckte inte till mot SAIK ikväll och ta ut målvakten med 95% säkerhet med ännu ett mål i röven fattar jag inte riktigt. Dock så pratar jag från en tippares hjärta. Tack vare att låta SAIK göra ännu ett mål så blev det inga pengar. Kan förstå tanken som hockeytränare men egentligen så var det bara onödigt.