SM-Kvartsfinal #5: FBK har skaffat sig matchbollar - Frölunda räddade en matchboll.

**************************************************

Elitserien 2011/2012

***************************************************

SM - Slutspelet i ishockey 2012


Kvartsfinal 5 i bäst av 7

***************************************************

HV71 - Färjestad 3 - 5

Färjestad leder med 3-2 i matcher



Jesse Joensuus hjärnsläpp kostade HV segern
Då var det vänt igen. FBK som kom med kniven lite på strupen till Jönköping igår har nu satt den på HV71 istället. Detta efter att FBK vänt 0-2 till seger 5-3. Matchen vändes i den andra periodpausen när finske stjärnan i HV71 fick fullständigt psykbryt och crosscheckade Sanny Lindström i ansiktet. Matchstraff och hejdå Joensuu, inget att ens tänka tanken att diskutera. I det följande powerplayet satte FBK 2-3 och efter det var HV aldrig nära att komma tillbaka. HV fick det för lätt i första då FBK inte alls var på tårna. Målen HV gjorde var också lätta, Nihlstorp var lite rostig i de lägena. Det kändes som att när väl FBK fick fart under rören så hade HV det väldigt svårt att hänga med och hålla ihop.

Matchen igår var inte alls lika tät och välspelad som i Karlstad senast av någon anledning. Jag hade väntat mig med massor av känslor och heta dueller men de uteblev till stor del igår. Det kändes inte alls hett och det var faktiskt ingen vidare match att se på plats. HV var lite bättre i första men sen var det tunnt allt eftersom Färjestad kom in i matchen. Kanske att det gick lite för lätt för HV och sen när väl FBK stretade emot så kunde inte HV stå emot. Jönköpingslaget har nu satt sig i en tuff sits, vinna eller försvinna i Karlstad på onsdag istället för att ha två matchbollar men sån är ju ishockeyn. Fast jag är tveksam till att HV71 vinner två raka i Karlstad och särskilt när FBK har chansen att vinna på sin hemmais.

____________________________________________________________________


Brynäs - Frölunda 1-2

Brynäs leder med 3-2 i matcher



Frölunda vaknade och tog stark seger i Gävle
Efter förra kvarten i Scandinavium där Brynäs nollade och förnedrade hemmalaget Frölunda med 5-0 så trodde nog många däribland jag att det skulle bli väldigt svårt för göteborgarna att knipa en livsviktig seger på bortais. Men istället så gav VF svar på tal och räddade livet och förlängde säsongen med minst en match efter en stark seger. Göteborgarna tog tidigt ledningen och gav inte Brynäs någonting gratis. Det stod 0-2 inför sista och det skulle väl bli en enorm forcering från hemmalaget i sista. Men närmre än 1-2 kom man inte. Frölunda och Frederik Andersen i Frölundasmål höll undan och vann matchen. Därmed är det reducerat i matcher. Frölunda vann och tog serien vidare en match till. Det är fortfarande vinna eller försvinna som gäller men i nästa match lär 12044 göra mer än allt för att sitt lag ska vinna och ta matchen till ett avgörande i Läkerol Arena.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0