SM-Kvartsfinal #3: HV71 har satt sig i skiten. Frölunda har kvitterat matchserien.

Stark fördel för Färjestad.
HV71 har satt sig i en ganska tuff situation. Laget vände hem från Karlstad med ännu en förlust och nu har FBK två matcher till godo inför den tredje matchen. Christian Berglund ordnade segern med sitt mål i tom kasse efter att HV tagit ut målvakten vid ett illa valt tillfälle där HV vände om i egen zon och spelade upp pucken där det var som mest folk. FBK vann pucken och drog tre HV-spelare innan pucken nådde Berglund som enkelt petade in avgörande målet i tom kasse. Färjestad var bättre än HV idag sett över hela matchen även om laget från Bibelbyn jobbade sig in och hade 1-1 länge och väl innan FBK åter tog kommandot i powerplay med tolv minuter kvar. Ett mål som verkligen snurrade upp målvakten Andreas Andersson som snurrade runt och satte sig på arslet. Komiskt tillfälle.

HV71 har nu satt sig i ett väldigt tufft läge, underläge med två matcher mot regerande svenska mästarna. Det kommer bli oerhört tufft att vända det här. HV måste vinna tredje matchen hemma på torsdag.

Mathis Olimb matchvinnare med sitt 2-1-mål i powerplay.

Frölunda - Brynäs 2 - 1

Det står 1-1 i matcher

Ovisst och spännande.
Så var det kvitterat i matchserien. Frölunda besegrar Brynäs i en match där Frölunda äger stora delar och har det bästa och det mesta men ändå så var gästerna från Gävle med hela matchen. Brynäs hade skjutit åtta skott inför tredje och sista perioden men ändå var man med och hade chansen fortfarande. Fast i sista perioden hade indianerna bestämt sig för att vinna. Målvakten Fredrik Andersen räddade när det som mest behövde och ordnade segern till sitt lag. Nu rullar serien vidare i Gävle på torsdag och den matchen kommer bli oviss och väldigt spännande. Nyckelmatch.