#34. Daniel Tjärnqvists kvittering var viktig för matchen

Djurgårdens IF - Modo Hockey 2-1 efter straffar
Skott: 31-27 (13-5, 8-11, 8-10, 2-1)
Mål:Djurgården: Daniel Tjärnqvist & Patrik Cehlin (Straff)
Mål:Modo: Niklas Sundström.
Publik: 8094 personer - FULLSATT!

Inför tredje perioden önskade Montén, att laget skulle fixa en seger, i hans sista match på Hovet(?)

Tomas Monténs sista önskan  - Det lilla miraklet på Hovet

Djurgården är uträknat, man är nere på åtta nästan nio men idag reste man sig och tog två oerhört viktiga poäng och såg till att ta det här oerhörda streckdramat vidare till seriens sista match i Jönköping på tisdag. Annars var det var en jobbig väntan under lördagen, det började redan på fredagen när jag insåg att DIF hade vinna eller försvinna på riktigt allvar. Förlust mot Modo när Linköping tog tre poäng mot HV så hade kvalserien varit ett faktum. Pirrigt och ovisst ända fram till pucken släpptes och när den väl gjorde det så blev det en riktig skitstart för efter tre minuter ledde Modo med 0-1. DIF ser paralyserat ut till en början men efter halva perioden börjar man sakta att jobba sig in i matchen på allvar. Daniel Tjärnqvist delar ut en openice-tackling på SnyggNicke, aka Nicke Danielsson f.d DIF och där nånstans så är DIF med i matchen igen. Samme Tjärnqvist ser sedan till att kvittera matchen i spel fem mot fyra, ett oerhört viktigt mål då.

Efter första perioden så tyckte jag att det enda vettiga DIF fick ut var Tjärnqvist tackling och hans kvitteringsmål, och det fysiska spelet. Det var en tät match från början till slut med mycket tätt och fysiskt spel med få klara chanser. Ju längre matchen gick desto mer såg det ut som en slutspelsmatch.

Andra perioden följdes sedan upp med att egentligen bara mer eller mindre rinna iväg och det var väl egentligen inget lag som ville eller vågade mer än det andra laget. Båda lagen vaktade sitt område och tog inga som helst risker. Allt skulle avgöras i sista eller? Nja får man väl svara på det då jag tycker att tredje såg ut som en sudden death period tagen från en kvartsfinal nummer sex eller liknande. Hela Hovet och alla vi DIF-fans satt och knöt nävarna och hoppades på ett ledningsmål, ett segermål. I denna matchen vågade ändå DIF mer och ville vinna matchen. Dock har man förfärligt svårt att våga gå RAKT på mål. Skillnaden mellan lagen i anfallszonen var att modo varje gång la pucken på mål, antingen ett skott för styrning eller retur eller en myra för att gå på returer. DIF la istället ner pucken sarg ner mest hela tiden. Där syntes det flera gånger att spelarna säkrar istället för att våga mer. Modo hade enklare att ta sig på mål men i slutminuterna så tycker jag ändå det var DIF som spelade lite mer desperat för att vinna. Det syntes att det fanns klara tendenser till det men ändå i slutskedet i en chans så har man inte spetsen, man gör det inte ända ut. Chanser saknades inte men pricken över i:et saknades. Modo fick sista chansen att avgöra men Gustaf Wesslau klarade och matchen gick till sudden.

Sudden blev som väntat mållös och det blev straffar där Modo öppnade med att säkert sätta första, sedan satte DIFs straffspecialist Mario Kempe läckert kvitteringen, han har bränt otaliga straffar under säsongen men nu är han het, för han han är iskall i sina avslut och så även idag. Andra rundan blev mållös och när Modo missade så hade Patrik Cehlin chansen att återigen skjuta hem segern och två oerhört viktiga poäng. Sillen tog chansen och överlistade Anton Forsberg i Modokassen som byttes in till den tredje straffen, den gubben gick inte Ulf Samuelsson! Lördagkvällen avslutades på bästa vis med två poäng och att Oscar Sundh i HV71 avgjorde med två minuter kvar borta mot Linköping gjorde att DIF klev över strecket med en poäng före LHC. Den här elitseriens sista omgång kommer gå till historien. För att:

....allt kommer avgöras på tisdag!!
Sista matchen kommer gå till historien på ett gott eller ont sätt. Allt kommer avgöras när DIF åker ner hit till Jönköping. Jag kommer vara på plats på förmiddagen för att se värmningen som vanligt, jag utgår ifrån att man gör som vanligt och tränar här vid lunch efter HV. Dock ska jag inte se matchen i arenan på kvällen utan jag tar ett steg tillbaka och kollar på O´Learys med ett glatt gäng.