Kvalserien 2012: Ynkligt att DIF måste ge bort två poäng mot en kvalseriejumbon. Bedrövligt.

Johan Wiklander vågade och såg till att Örebro vann...

Örebro Hockey - Djurgårdens IF 3 - 2 efter straffar
Skott:
Mål:Örebro: Johan Wiklander 2 (en straff) och Jared Aulin.
Mål:DIF: Andreas Holmqvist och Mario Kempe
Publik: FULLSATT!

Målvakten Nicklas Dahlberg var stekhet och spikade igen och fixade segern åt Örebro.

Det går inte, ingenting fungerar. DIF kan inte göra mål.
DIF förlorar även mot jumbon i kvalserien precis som i Elitserien. DIF skulle väl egentligen bara hämta tre poäng mot Örebro hette det men tack och godnatt som det blev. David Printz gav pucken till en ÖHK:are som gav hemmalaget det viktiga förstamålet och efter det så försökte DIF jaga ifatt. Man jagade på ganska hyfsat men det gick liksom inte skjuta pucken där det var nät utan man sköt rätt på målvakten gång på gång eller så rätt på benskydden eller en annan Örebrospelare. DIF hade tre raka powerplay i den andra perioden och hade ett par vassa lägen att både kvittera, Kristofer Ottosson öppen kasse, John Normans friläge bland annat, och ta ledningen i matchen men hemmamålvakten Nicklas Dahlberg blev varmare och varmare och spikade igen. DIF startade lika bra i tredje och fick en kvittering tillfälligt men i anfallet efter när DIF var belåtna med att ha kvitterat så gjorde Örebro 2-1 i sitt blott andra anfall i perioden. Katastrofalt agerande av Djurgården efter kvitteringsmålet där man slappnar av fullständigt. Man gräver sin egen grav med sånt här agerande i så här viktiga matcher. Så direkt efter att man jobbat till sig en kvittering så blev uppförsbacken spikrak uppåt igen. Till en början så var det lika darrigt och virrigt som så många gånger förr denna vinter. DIF jobbade och fick med sig en utvisning och med den på armen så kom kvitteringen med fem minuter kvar. Efter det gick DIF för vinst, och man stod nästan på Örebros mållinje och sköt men inte ville pucken in. Tiden rann ut och DIF tappade där en poäng.

Bedrövlig övertid trots massivt övertag
.
Jag förstår inte varför DIF inte skjuter och skjuter och går på retur. I ungefär hela övertiden åker man runt och passar och passar och passar utan att det inte händer det minsta. Varför man väntar förstår jag inte, man får inga snygga lägen för det har man inte spelarna till. Pucken gick för långsamt och det var inte distinkt, det såg virrigt och osäkert ut. Det saknas en "Fredrik Bremberg" som kan lägga mackan eller avsluta snyggt men ändå med säkerhet. DIF slösar dessutom bort ett powerplay. Matchen går till straffar där DIF inte vågar vinna. Det gör däremot två av Örebrospelarna som leker hem dem och ser till att två pinnar går till ÖHK.

-  -  -  -  -

Det kommer krävas ett mirakel för att steget tillbaka till Elitserien
!
Om det ska fortsätta i den här stilen med en kanske två poäng i matcherna så kommer det inte räcka till en elitserieplats efter tio omgångar, den saken är då säker. Det känns som att det måste till ett större mirakel i resten av serien om inte DIF ska vara hockeyallsvenskt efter slutsignalen den 7 april. Idag står man för ännu ett fiasko när man låter ett jumbolag, ett allsvenskt lag ta två poäng alldeles för enkelt tack vare slarv. Att förlora mot ett allsvenskt lag på straffar o tappa två poäng är katastrof så är det bara.

Hockeyallsvenskan rycker allt närmre om det ska fortsätta så här.