Krönika: Tillbaka efter helgen som gått - AIK överraskade, DIF torskade nästan igen...

Sådär då var man tillbaka i Bibelbyn, Sveriges Jerusalem eller Jönköping om ni så vill. Tillbaka efter en kanonhelg hemma i den mörkare delen av småland och har firat brorsan som fyllde gubbe. Sliten om inte annat men det var det värt. Därav så har bloggandet varit lidande sen i fredag så det blev inget inför DIF-matchen och ingen efter-kvartsfinalernarapport. Men jag tänkte försöka lufta lite åsikter och tankar här och nu istället.
__________________________________________________________________________________


Kvalserien 2012 - Vinna eller försvinna mot Leksand.
Två omgångar är avverkade och DIF är redan illa ute. Man klarade inte ens av att slå allsvenskans succélag Bofors borta i Karlskoga. DIF hade en tvåmålsledning inför sista perioden och frågan var ju om man skulle palla att orka hela vägen, men icke-sa-Nicke. Först bjöd man alldeles förtidigt på första målet och som om det inte var nog så kunde man inte hålla igen i med en minut kvar. DIF blev skärrade efter hemmalagets reducering tidigt i perioden. Bofors ägde stora delar av matchen och hade mycket puck och var laget som ville och vågade mer. DIF gjorde två mål, slumpmässigt så det skulle ju straffa sig till slut. DIF räddade ändå äran igår med att ta matchen på straffar men det syntes på tv-bilderna att laget tog det som en förlust, det var mäkta dämpat i omklädningsrummet och att laget är hårt pressat syntes lång väg. Varken Mario Kempe eller Gustaf Wesslau kunde glädjas åt segern i tv-intervjuer efter. I de både spelarnas ögon lyser oron lång väg. De har det jobbigt nu och det syns tyvärr igenom. Det märker motståndarna med och man säger det högt och tydligt. Varken Rögle eller Bofors är imponerade av DIF så här långt. Det är illavarslande men förhoppningsvis så får DIF igång maskineriet innan det är för sent. Goda råd äro dyra för redan i den tredje omgången så är det en kamp för överlevnad för mitt kära lag. Skitjobbigt. På riktigt.

Matchen imorgon är slutsåld sedan länge och det måste bara bli seger. Förlorar DIF ikväll är elitserien ganska långt bort. Ännu en förlust är förödande för fortsättningen för Djurgården. Det kommer bli otroligt jobbigt ikväll, fruktansvärt jobbigt.

V I N N A  eller  F Ö R S V I N N A  DJURGÅRDEN! - är ni redo?


"
Titta inte på motståndarna, utan ta en snabb blick på bröstet och skölden du bär och kriga för den ända in i kaklet!! "



Elitserietåget står i startgroparna på stationen och ärligt talat så står DIF stadigt kvar på perrongen om det hade gått nu. Läget är ansträngt och man har fortsatt stora problem att lita på sig själva, tro på det man gör och hålla fokus ändå ut. Det är inte bra alls och jag är mäkta orolig för DIF Hockey. Det vill inte vända och hur laget än verkar försöka, för det ser verkligen som att man försöker långa stunder men man får inte ut något, det är fortsatt krampaktigt och darrigt och så fort man släpper in mål så skiter man i byxorna bokstavligt talat. Jag tänkte från början innan serien startade att de tre första matcherna blir livsviktiga, nu är match tre imorgon mot klassiska Leksands IF. Det är en ödesmatch, en nyckelmatch redan nu. DIF har nästan satt sig i skiten, förlorar man imorgon måste man ta poäng i varje match framåt för det kommer bli stenhårt ända in i kaklet. Rögle ser rusktigt starkt ut och skåningarna möter DIF i sista matchen dessutom.

__________________________________________________________________________________


Slutspelet - AIK gjorde det igen, Serievinnarna utslagna!
För någon timme sedan så gjorde lillebror AIK det igen. Ja jag skriver det för även om DIF gör sin mest miserabla säsong i historien så AIK lillebror. Punkt slut. Nu lyckas de bättre än oss Djurgårdare i år men vi ska komma tillbaka. Om det inte blir i år så är snart tillbaka igen nästa säsong. I vilket fall AIK överraskar igen genom att slå ut serievinnarna Luleå Hockey med 4-1 i matcher. Det är imponerande, förra året lyckade de toppa formen mot HV71 och göra en bragd men i år är laget betydligt bättre och dessutom så fortsatte Viktor Fast att leverera i målet. Nu blir nästa motståndare Skellefteå i semifinal tror jag. SAIK kommer slå ut Modo efter gårdagens seger i Kraft Arena. Jag tror inte Modo orkar ladda om igen.

Hårdaste och mest ovissa kvartsfinalen
Den mest ovissa och spännande kvarten i årets SM utspelas mellan HV71 och Färjestad. Uffe Dahlén valde stolt att ta FBK som HVs motståndare i kvartsfinalen, FBK svarade desto kaxigare tillbaka genom att vinna de två första matcherna och då såg HV faktiskt ganska taget ut. Men man ska aldrig räkna ut HV71 i ett slutspel. Jönköpingslaget reste sig i match tre trots ännu ett underläge och vände och vann i sudden i en grinig och hård match där även domarna hade en del negativ fokus. Igår möttes lagen i Karlstad och HV71 vände matchen starkt i sista perioden och har nu kvitterat matchserien. Morgondagens match här i Kinnarps Arena ska jag faktiskt se på plats. Jag hoppas på en lika tuff och tät match med massor av känslor. Matchen i morgon är helt klart en nyckelmatch i denna kvartsfinalserien och det ska bli intressant att se vilket lag som kommer våga ta tag i det.

Topplaget Skellefteå AIK mot semifinal - väljer AIK
Serietvåan SAIK såg också ut att gå mot en rätt enkel kvartsfinalmatch mot Modo Hockey till en början. Efter två matcher så var det klassskillnad mellan lagen där SAIK fullständigt dominerade. Men i match tre så var det ett lite mer avslappnat SAIK som klev ut på isen och blev tagna på sängen. Modo ledde matchen som gick till förlängning där en straff skulle avgöra. Modo satte den och tog en viktig seger. Serien vände till Ö-vik i fredags och där vann Modo efter ett omdiskuterat mål där Modo skulle haft en utvisning precis innan målet. Starkt av Modo att komma tillbaka men nu tror jag inte man orkar ladda om. Även om Modo tar nästa match så vinner SAIK det här.

Skellefteå tar kvarten mot Modo och väljer AIK i semifinal.

Brynäs IF på väg mot semifinal
BIF som har Frölunda i sin kvartsfinal är på väg att bryta en 12 år lång negativ trend - Att ta sig förbi kvartsfinalen. Brynäs har inte spelat semifinal sen år 2000 och är på god väg nu efter en klar och tydlig seger med hela 5-0 på bortais. Gävlelaget har ikväll sin första matchboll av tre möjliga. Matchen i tablettasken ikväll kan bli avgörande. Dessutom tycker jag att Brynäs fick en gratischans i och med segern i Göteborg. Väldigt förvånande att Frölunda tappar en match på det sättet som man gjorde. Visserligen så fick Brynäs två enkla och tog vara på powerplay men Frölunda var aldrig med i matchen. Det blir oerhört tufft nu för Göteborgarna och det ska bli intressant att se hur denna matchserie tar vägen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0