Avgörandets dag - Fokus DIF Hockey - Vi kan! vi vill!! vi vågar!!!

Elitserien 2011/2012
Omgång 55




HV71 - Djurgårdens IF
Kinnarps Arena 19.00

Avgörandet - Det lag som vågar mest vinner ikväll!

Dagen D är här. Femtiofemte och sista omgången i årets Elitserie är här och nu ska allt avgöras. Vilket lag som tar den åttonde och sista platsen och vilket lag som får följa Timrå ner i Kvalserien. Nu hade jag mer än gärna vilja skriva att DIF krigar för att ta sig till slutspel men den chansen flög iväg i höstas någon gång. Ikväll är det match i Kinnarps Arena här i stan och DIF måste vinna för att klara kontraktet. Det är en oerhört svår uppgift och HV71 slår man inte hur som helst på bortaplan. Jag bortser ändå ifrån att HV är mycket upp och ner, det gnälls från alla håll om det bland deras egna supportrar ideligen men jag säger att HV71 på hemmais är riktigt stabila och är svårslaget där. HV71 slåss i tabelen för att bli topp-fyra för att få hemmaplansfördel i kvartsfinalen och framåt. Båda lagen har alltså massor att spela för ikväll så det kommer bli rafflande. Dessutom får vi nog vara beredda på att de konstigaste saker kan ske ikväll med utplockade målvakter trots oavgjorda resultat eller liknande.

Ikväll måste DIF oavsett vad som än händer fokusera stenhårt på sin match och sitt eget spel ändå till klockan ljuder vid full tid. Det måste kosta vad det vill ikväll, käka puck!! som en viss hockeyexpert brukar säga. Ge allt för laget ikväll och för Djurgården Hockey!

Ingen JK-buss från Stockholm.
Järnkaminerna gjorde vad de kunde för att få till en full buss från huvudstaden ner hit men det gick inte. 18 personer skrev upp sig så de får åka ner i två minibussar istället. Märkligt. Alltid Oavsett? Däremot så är allt som oftast Järnkaminerna Syd på plats när DIF gästar Kinnarps Arena.

Läget i lagen:
HV71: Adam Almqvist och Jesper Fasth spelar inte.
Djurgården: Klart är att Christian Eklund och Mattias Carlsson missar matchen. Lagkapten Marcus Nilson klev av träningen igår magsjuk och kan förmodligen inte medverka, Kristofer Otttosson är osäker till spel.


Övriga matcher:
Kvällens huvudmatch 18.45 på
Modo - Linköping

Matchen som gäller lika mycket som i Jönköping. Modo slåss stenhårt med Växjö inför kvällens match om vilket lag som tar den sista slutspelsplatsen. Modo måste vinna för att gå till slutspel, enkelt men om man gör det så trillar även Linköping ner i Kvalserien även om DIF förlorar mot HV71. Tre poäng är det som gäller. Om inte Modo lyckas vinna på ordinarie tid så hänger slutspelschansen på hur många poäng Växjö lyckas ta i Coop Arena.

Matchen visas 18.55 på
Luleå - Växjö
Luleå är klara segrar och har inget att spela för men motståndarna Växjö Lakers, som klarade nytt kontrakt senaste efter segern mot AIK, chans på åttonde och sista slutspelsplatsen.

Timrå - Brynäs

Frölunda - Färjestad

AIK - Skellefteå


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0