DIF knep det lilla lilla halmstrået - Skön och viktig seger mot Växjö

Utan #41.Wesslan i målet hade det aldrig gått hela vägen ikväll

Mål:DIF: Mika Zibanejad, Jimmie Ölvestad
Mål:Växjö: Jeremias Augustin,
Publik:

Livsviktig seger ikväll!
DIF knep den lilla chansen som finns. För det blev en oerhört viktig seger i årets hittills viktigaste match hemma mot Växjö. DIF startade matchen i ett rasande tempo och gjorde det bra. Man agerade som ett lag och låg på Växjö bra. Det syntes att DIF var taggade och hade snackat ihop sig och man fick också det så viktiga ledningsmålet genom Mika Zibanejad som var på rätt plats vid rätt tidpunkt. DIF fick precis den energi som behövdes ikväll och Växjö gick inte att känna igen i den första perioden som gick klart till DIF. I andra så började DIF sakta men säkert att avvakta och istället för att gå för tvåan så backade man hem, vilket gav Växjö chansen att komma in i matchen. Gästerna pressade mer och mer men Gustaf Wesslau spikade igen. Växjö vinner andra perioden klart på poäng men fortfarande 1-0.

Inför tredje var jag orolig att DIF återigen skulle falla ihop i och med att man slutat andra med att ha Växjö i knät på sig i egen zon. Perioden börjar inte bra och Växjö ordnar två utvisningar, varav en är horribelt billig, likt den skitutvisningen Modos Janos Vas fick i Karlstad. Jonas Almtorp touchar Växjöspelaren på baksidan av byxan med klubban i en närkamp och domaren plockar en slashing, löjligt billig. I det läget verkade det som om domaren laddat för att ta en djurgårdare till bara för att man spelade hårt fysiskt och bara ville försvara sig. DIF redde ut det hela trots den enorma pressen och där vann man mark. När det sedan blev DIFs tur att få ett powerplay så kom viktiga 2-0 när Jimmie Ölvestad åkte mot mål och fick ett smart pass. Det målet gav DIF lite andrum och Lakers mattades av lite efter det kändes det som men man ska som sagt aldrig ge sig. Lakers jobbade sig ikapp igen och pressade på och får till en reducering med nio minuter kvar, mycket hockey kvar och nervdallret i matchen förvärrades enormt. Lakers pressade och pressade för en kvittering men DIF håller undan och tar tre oerhört viktiga poäng i denna ödesdrabbning.

Djurgården fick i och med segern ett litet stopp på det stora fallet. Saker och ting var bra idag men spelet i andra halvan av matchen finns det mer att önska ur. Nu har man återigen börjat kliva framåt. En sak är säker att förlorar DIF i Skellefteå på lördag så trillar man ner lika djupt igen och får börja om. Det går inte att kräva vinst mot ett av seriens bästa lag men DIF måste spela på topp nu om man ska klara livhanken.

Övriga matcher:
Brynäs-HV71 1-3
Stark HV-seger på bortais mot hemmastarka Brynäs

Färjestad-AIK 3-1
Färjestad ska inte oroas över att få AIK i ett slutspel, då blir det åter fyra raka. Inte ens Viktor Fasth kan rädda AIK där.

Timrå-Linköping 5-4 efter sudden death
Kvällens vändning stod Timrå för och kvällens genomklappning Linköping. LHC gjorde 2-4 efter en minut i tredje. Det hjälpte inte då Timrå kom tillbaka och kvitterade till 4-4 och inte nog med det. Gamle räven Jonathan Hedström ordnade segern i sudden.
Gamle LHC och Trojamålvakten Fredrik Jensen (@jensen_f) skrev på Twitter när det stod 4-2: "Tappar LHC det här ska man fasen gå hem från Timrå. Timrå IK är så dåliga" Det hade sett rätt kul ut och se Fredrik Norrena i täten traskades ett hundratals mil hemåt Linköping inatt.

Modo-Skellefteå 3-4
SAIK gjorde tre snabba i första på tretton minuter. Matchen var då avgjord, Modo gjorde ett tappert försök att komma tillbaka men det räckte inte.