Tisdag: 49:e omgången i Elitserien, upploppet närmar sig.

Elitserien 2011/2012
Omgång 49



Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 19.00


Kvällens huvudmatch kl 18.45

När ska det vända? Kommer  det att vända??
Vi tar vid där det slutade senast. DIF klev av isen i Coop Arena med ännu en förlust i ryggen, tredje raka nollpoängaren. Man startade bra och tog ledningen men sen när Luleå kvitterade och tog ledningen så var matchen över. DIF orkade inte att ladda om mentalt för att kvittera och försöka vinna matchen. DIF vågar inte tro på vad man gör just nu, det låser sig så fort man släpper in ett mål. Laget blir stressat och spelar krampaktigt, anfallen blir uddlösa och avsluten riktigt mesiga. Det syns alldeles för väl och det måste man jobba bort snarast för att få stopp på detta negativa fall.

Det är bara att konstatera att år 2012 är inget roligt år för DIF. På femton matcher har man tagit fjuttiga tretton poäng vilket är under all kritik. Det som svider mest för tillfället är att det jag sett fram emot hela säsongen: SLUTSPELET. Det kommer inte bli slutspel i år, det förstod man strax innan uppehållet. Laget är för dåligt för det och ser inte vad DIF skulle ha där att göra heller vilket jag bloggat om ett par gånger redan denna säsongen. Slutspelschansen är borta, i annat fall måste det till ett större under och mirakel för att så ska ske. Det handlar bara om att kravla över strecket och klara kontraktet. Det är det som gäller och det är det enda realistiska.

Läget inför kvällens match är oförändrat, det som oroar mig lite är också att Gustaf Wesslau som vart Djurgårdens bästa spelare under säsongen också börjar se sliten ut och släppet ett och annat billigt mål förbi sig. Det är inte bra alls men de säger själva att saker har blivit bättre sen tränarbytet men i det stora hela så har det inte förändrats det minsta. Det återstår sju matcher med dagens fight mot Färjestad så än finns den lilla chansen att undvika kvalserien. DIF måste tro måste våga, måste våga vinna och se de små möjligheterna. Gärna ikväll.


Läget i lagen:
Färjestad: Mikael Johansson, Hannes Hyvönen och Oscar Klefbom är en skadad trio som inte spelar ikväll.
Djurgården: Mattias Carlsson och Mario Kempe gick sönder senast och spelar inte ikväll

Övriga matcher
Matchen visas 18.55 på
Växjö-Modo



HV71-Luleå

AIK-Frölunda


Linköping-Brynäs




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0