Omgång 5

Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 19.00

Starkt Brynäs väntar DIF på Hovet!
Då var det dags för match hemma på Hovet ikväll för Djurgården. Motståndare är klassiska Brynäs som kommer på besök. Det är ett klassiskt möte mellan två av de mest klassiska ishockeyklubbarna i svensk elithockey. Brynäs ser stabilare ut i år än tidigare och segern i Karlstad senast imponerar. Djurgården var på väg mot ännu en förlust på sin roadtrip, det blev ju stryk i Luleå i torsdags men trots underläge 2-4 vände DIF starkt i tredje perioden till 5-4. Segerskytt med 29 sekunder kvar blev lagkapten Marcus Nilson.

Kvällens match är viktig såsom varje poäng. För i slutänden kan det betyda skillnaden mellan slutspel eller kval om det vill sig riktigt illa. Elitserien har aldrig varit så jämn som nu, förra säsongens spänning ända fram till slutsekunderna i sista omgången är ju ett tydligt bevis på det. För Djurgården gäller det att försöka bryta den negativa trenden som man besitter i den första perioden. Istället för att komma ut och ta tag i matchen så har det blivit tvärtom och dessutom har man gått in i paus med ett underläge i ryggen i fyra av fem matcher. DIF måste vara alerta och vakna från början för det kommer defintivt inte att bjuda bort början och sen jobba sig upp i rak uppförsbacke i resten av matchen. Mot både Luleå och Timrå var det ett 2-0-underläge efter första perioden.

Tänk på att:

- Djurgården har ännu inte lyckats göra ett ända mål i första perioden i de inledande fyra matcherna.

* * * Brynäs
har tre raka segrar mot Djurgården och under den förra säsongen vann gävlelaget fyra av fem möten med stockholmslaget.

Läget i lagen:

Djurgården:
Tre spelare saknades när laget besegrade Timrå i lördags: David Printz som är osäker även till spel ikväll, Daniel Brodin är på väg tillbaka men det dröjer någon vecka till. Jimmie Ölvestad är ju avstängd. Det finns mycket att säga om det men vänj er vid disciplinnämnden i vinter. Gustaf Wesslau vaktar kassen.

**Sent återbud av Andreas Holmqvist, oklart varför

Brynäs:
I segern mot Färjestad senast saknades Sebastian Wännström och utlånade Viktor Berglind. I målet står Johan Holmqvist