Elitseriepremiär 2011/2012! - ÄNTLIGEN!

Elitserien 2011/2012
Omgång 1




HV71-Djurgårdens IF
Kinnarps Arena 19.00


Tuff match direkt för båda lagen
Äntligen är det dags. Djurgården går in i Elitserien och man gör det på bortaplan mot HV71. Det är tredje året i rad som lagen möts direkt i inlednigen av serien. Det känns skönt att Elitserien äntligen börjar och att det är en match som verkligen betyder nåt. Inget av lagen vill förlora första matchen av serien så det kommer bli en tuff batalj i afton. Sett till försäsongen så gick det väl sådär för båda lagen då inget av dem kommer spela slutspel i European Trophy i december. DIF avslutade med förlust i genrepet borta mot Linköping 2-3 medan HV71 inte spelade sitt genrep på grund av den tragiska olyckan. Senaste matchen HV spelade blev man nollade och föll med 0-2 mot Färjestad.

Frågan är: Ska det äntligen bli DIF-seger ikväll? DIF har en mindre smickrande förlustrad i Kinnarps Arena, åtta raka förluster. Senaste segern kom strax efter jul 2007 då DIF vann med 5-4 och Daniel Larsson vaktade DIF-kassen.

Gemensamt tifo och en tyst minut
Inledningen innan matchen kan ju bli tuff för många spelare då det kommer bli en hyllning till bortgångne Stefan Liv, målvakten från HV71 som omkom i den ryska flygkraschen förra veckan. Det som gör det lite speciellt med tifot innan matchen är att North Bank Supporters och Järnkaminernan gör det ihop. Det är stort av Järnkaminerna att visa sin omsorg och deltar i sorgen. Tifot kommer vara utspritt över hela arenan där det kommer stå Stefan på en långsidan och Liv på den andra detta i vit färg. Övriga stolar är svartklädda. Jag har en känsla av att det kommer bli mäktigt och minnesvärt. Sen hoppas vi ju klart att när pucken släpps så har båda lagen full fokus på matchen.



Gör Fredrik Bremberg mål mot sitt gamla lag?

Läget i lagen:

HV71: Daniel Larsson vaktar kassen och Jukka Vuotilainen rapporteras vara den enda skadade i HV-truppen.
DIF: Gustaf Wesslau vaktar målet. DIF mönstrar ett lag utan Josef Boumedienne och Daniel Brodin vilket innebär att Pontus Åberg och Stefan Söder finns med i laget ikväll.

Övriga matcher:
Färjestad-Skellefteå visas 18.45 i

Modo-Frölunda visas 18.45 i

AIK-Timrå
Luleå-Växjö
Linköping-Brynäs


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0