Kvällens enda elitseriematch spelas i Scandinavium

Elitserien 2011/2012
Omgång 23



Frölunda Hockey - Djurgårdens IF
Scandinavium 19.00

Längesen DIF tog poäng i Göteborg.
DIF tog tåget till Göteborg idag på förmiddagen för bästa förberedelse inför matchen. Frölunda borta är en svår nöt då VF är bland seriens bästa hemmalag i serien. Dessutom har inte DIF vunnit i Göteborg på ett och ett halvt år. DIF har fem raka utan seger i Scandinavium så det blir att bita i ikväll för Djurgårdarna. DIF har bara en poäng mot VF denna säsongen, det blev förlust på bortais och sen vann Indianerna på straffar på Hovet senast man möttes. Intressant i övrigt är att senaste segern i Scandinavium kom den 13 mars 2010 och då vaktade Gustaf Wesslau kassen. DIF har en oförmåga att få ovanligt svårt att vinna i vissa arenor och man hade en mindre smickrande förlustrad för tre år sedan, då hade man inte vunnit just i Scandinavium på sju år och tretton matcher.

Inför dagens match så har DIF ändå två raka utan förlust inför dagens match och gjorde en riktigt bra match mot Växjö senast. Hemmalaget Frölunda kommer till matchen med seger senast men två raka förluster innan dess.
Det gäller för DIF att försöka ha det positiva tänket i byte för byte ikväll. Inte stressa och få panik om man kommer i underläge i början och lita på vad man kan. Det har man ju bevisat i de senaste två matcherna. Frölunda kommer ju tokköra första tio minuterna så det gäller för DIF att vara på tå. Jag tror första målet ikväll kommer sätta prägel på matchen.

** Paret Bill
på plats: Min svåger och hans fru kommer förhoppningsvis få se en bra match i Scandinavium ikväll.

- - - - -
Efter ca 21.15 ikväll vet vi..
- - - - -
Läget i lagen
Frölunda:
Klart är att Joel Lundqvist, Magnus Kahnberg missar matchen, sedan har man osäkra kort i Fredrik Eriksson som var sjuk igår, Christoffer Persson och Mika Pyörölä missar även de matchen.
Djurgården: Patrik Cehlins
var enda spelaren man saknade senast mot Växjö. I övrigt ska laget vara intakt, Tim Sandberg vaktar dörren istället för Marcus Due-Boije



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0