-----------------------------------------------------------------------------------
NÄSTA HEMMAMATCH: Oklart - Fortsättningsserien är ännu inte lottad

Rydaholms SK - Diö Hockey 0-8
0-1, 0-1, 0-6
Skott: 19-29 (8-6, 6-8, 5-15)

Onödigt stora siffror efter ras i sista perioden
Det blev ännu en tung förlust när Hesa Fredrik ljöd i Talavidshallen igårkväll. 0-8 lyste illrött på tavlan och RSK:arna gled av isen deppiga efter ännu en förlust i årets hockeytrea. Jag tycker inte att siffrorna speglar matchen för sanningen var att efter första perioden som gästerna vinner med 0-1 var RSK ändå det bättre laget. Man spelar bra och höll ihop det bra bakåt men har fortsatt svårt att göra mål på sina chanser. Perioden avslutas istället med att man slarvar ordentligt bakåt och gästerna får ta ledningen precis innan pausvilan. Andra perioden bjöd på samma matchbild då hemmalaget fortsatte att trycka på men istället var det gästerna som kunde öka på på sin ledning. Diö gjorde det RSK inte klarade av, att ta vara på sina chanser.

0-2 inför sista kändes lite tungt med tanke på att det inte vill lossna framåt men RSKarna kom in i tredje för att försöka vända på matchen. Man gjorde vad man kunde, spelade så offensivt det gick och försökte lägga spelet djupt i anfallszon men chanserna blev mindre och pucken ville inte in bakom Diös målvakt. Istället så går det som det brukar göra om man inte får hål framåt så trillar pucken in bakåt. Det blev ett omdiskuterat tredje mål då det blev en rejäl domartavla och man kan väl säga att matchen avgjordes mer eller mindre där. Domare Sandström godkänner målet som görs med en solklar hög klubba, då klubban tydligt är över ribbhöjd när Diöspelaren slår in pucken i mål. Det känns ganska märkligt att inte sex ögon, huvuddomare eller två linjeman kan se en klart och tydlig hög klubba, då vi på läktaren vet att de följer spelet ganska noga. Så efter att Diö fått det målet godkänt så blev RSK:arna ganska desperata i ett par byten efter och då går man istället bort sig och gästerna gör 0-4. Ridå. Matchen dör där och RSK satsar allt framåt, vissa spelare mer övertända nu än innan men resultatet blir bara hafsigt och stressigt. Matchen rinner iväg och Diö vinner till slut med mindre smickrande 0-8. Raset blir totalt efter 0-4 målet och RSK:arna får kliva av både mållösa och poänglösa.

RSK gör en bra match i två och en halv period sen tappar man totalt allt. Man gör en riktigt bra första period och hade man fått ett par mål med sig där hade matchbilden blivit helt annan. Det är synd att man inte får det att funka. Lite trist att det fick rinna iväg i slutet. Nu väntar en avslutande match i Växjö Ishall på torsdag mot IF Linné innan laget går in i fortsättningsserien.