Nästa sista omgången ikväll - Rafflande!

Elitserien 2010/2011
Omgång 54



Djurgårdens IF - Skellefteå AIK
Hovet 19.00

Serieledarna gästar Hovet
Det är skarpt läge som gäller inför kvällens match. Serieledande Skellefteå kommer på besök. För DIF handlar det nu om att varva upp inför kvartsfinalerna. Man vet att det kan bli nåt av de tre topplagen. Jag har redan ställt in mig på ett lag i kvarten men håller på det lite till. DIF kan inte klättra mer uppåt i tabellen. Man blir bäst sexa om man håller Brynäs undan sig. Visst poängen är viktiga nu men inte av lika stor vikt som för serieledarna SAIK. Självklart ska DIF gå för vinst idag och på lördag men mer fokusera och koncentrera sig på sitt spel, göra de rätta sakerna som man pratat om, spela enkelt och följa sin gameplan. Skellefteå jagar ju seriesegern och kommer göra allt för att vinna idag. Så det gäller för DIF att vara noggranna och se till att inte SAIK får någonting gratis.

Bottenstriden känns desto mer intressant, eller den är ju intressantare! Mest intressanta är ju vilket lag som tar åttonde platsen i slutspelet. Sen dessutom vilka två stackars lag som tvingas ner i ett kval. Men jag tror inte att vi får svar på den frågan ikväll ändå. Det kommer avgöras på lördag, var så säkra!


Läget i lagen:
Djurgården: Vi stryker fyra tunga pjäser ikväll i DIFs laguppställning: David Printz, Daniel Widing, Jimmie Ölvestad och Nils Ekman.
Skellefteå: Ivan Majesky, Niklas Burström, Ville Koistinen s
aknas på backsidan. SAIK ersätter med juniorer men har kanske seriens vassaste anfallsvapen framåt som kompenserar.


Övriga matcher:
HV71-Brynäs
Jag såg Brynäsbussen stå på Scandics parkering vid halvniosnåret imorse när vi var ute på morgonpromenad med jobbet. Det gäller ju att vara i tid som sagt. Men jag tror inte Brynäs har mycket att hämta ikväll i Kinnarps. HV är grymt starka hemma. BIF är skadeskjutet dessutom.

Linköping-AIK
AIK är illa tvingat att vinna i Cloetta ikväll. Men det gör dom inte. LHC är för bra för det, de torskar inte en hemmamatch till och AIK lär få äta upp att DIF var där och vann i tisdags. Var så säkra. Säkert spel på LHC ikväll om ni ska betta!

Modo-Luleå
Vinst modo, vinst Modo det är det som gäller om det ska bli slutspel. Man möter svårspelade Luleå på hemmaisen. Det kan gå hur som helst. Årets bottenstrid har redan gått till historien om den jämnaste och mest svårtippade hittills. Det är ju bara det att synd att det inte kunde vara så i toppen. Tänk om vi hade fyra-fem lag som slogs om seriesegern. Istället för tre nu när FBK vann senast. Annars har ju allt handlat om Skellefteå och HV71. Trist på ett sätt.

Frölunda-Färjestad
Liket lever alla Frölundapessimister! Tänk nu om Frölunda vinner ikväll i g e n?! Då lever ju hoppet i allra högsta grad om slutspel i år. Förvisso tycker jag att man ska ta ett byte i taget, en period i taget och se hur långt det räcker. Varje misstag är svidande kostsamt. Frölunda får inte hamna i KVALSERIEN. Det vore det värsta tänkbara. Tänk på det..
Men å andra sidan, vad folk VF skulle dra i Örebro, Växjö, Ängelholm och så vidare. Lapp på luckan överallt!


Kvällens huvudmatch på
Södertälje-Timrå

Kvällens hetaste match helt klart. Det står mer än sexpoäng på spel här. Det handlar om allt: slippa kvalseriespel och bli kvar i Elitserien nästa säsong eller ta sig till slutspel. För det lag som förlorar här så blir det knivigt avslut på serien. Det blir ju en sanslös avslutning på serien och det är så jämnt så det går knappt att förutse hur det ska gå. Men efter 21 ikväll vet vi kanske mer?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0