Kvartsfinal #4: Hårt pressat HV måste vinna!...annars...

*****************

SM-Slutspelet 2011

*****************

Kvartsfinal #4
HV71-AIK 0-3


*******************



AIK-HV71
Hovet 19.00

Matchen sänds 18.50 på



Det lär vara ett hårt pressat HV som entrar Hovets is ikväll

Det som hände i fredags var ju minst sagt inget nåt HV-fan eller experter i första hand hade trott. AIK tog sin tredje raka seger mot de regerande svenska mästarna. AIK gjorde det mästerligt kan man säga. HV pressade och bombarderade Viktor Fasth i kassen men utan att lyckas förutom en gång. Men det räckte ju föga när AIK lyckades vända matchen och hålla undan. Lättnaden AIKarna måste känt när Sandberg satte trean i tom kasse är nog obeskrivbar.

Den matchen är glömd för längesen, den betyder ingenting.

Vinna eller försvinna HV71?!
För: ikväll klockan sju är det ny fight, fjärde mötet mellan lagen och förutsättningarna är enkla. Vinn HV annars är säsongen över. För AIK finns det nog bara ett alternativ med: Seger! Jag tror att man vill fixa avancemanget nu när man är nära att bli semifinalist. Kvällens match kommer bli försiktig inledningsvis från båda lagen, om inte så kommer HV köra full fart från start och försöka ta tag i det från början och framförallt få hål på Viktor Fasth. Lyckas HV med det tidigt så kan det bli en annorlunda matchbild tror jag. Ett fullsatt kokande Hovet kommer göra mer än allt för att AIK ska vinna ikväll och ta sig vidare. Det är kul att se att stockholmarna och AIKarna bryr sig om hockeylaget. Att det inte bara är AIK Fotboll som alltid ska ha fokus. Hovet kommer stinka råtta ikväll och det kommer den lilla klick av HV-supportrar på Hovet att känna ikväll. Frågan är om de har råttgift med sig?

Läget i lagen:
AIK:
I fredags kom AIK till spel utan Christopher Heino-Lindberg och Richard Zednik. Dessutom tvingades både Peter Nolander och Josh MacNevin bryta matchen på grund av skador. Av dem spelar Nolander förmodligen ikväll. Tobias Ericsson och Patrik Nemeth var utanför truppen i fredagsmatchen. Men åtminstone Nemeth får chansen ikväll då han får ersätta skadade Josh McNevin.
HV71: Grovjobbaren Andreas Falk är avstängd, kan vara ett tungt minus för HV ikväll. Senast saknade HV: Adam Almqvist, Daniel Rahimi, Jesper Fasth, Oscar Fantenberg och André Petersson. Till tisdagens match på Hovet får HV71 tillbaka både Almqvist och Fantenberg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0