Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC 5-1
Mål:VF: Tomi Kallio
Publik 7206 i ett kokande Hovet.

Matchens lirare - #33. Mika Zibanejad

Supertalangen Mika Zibanejad vände matchen åt DIF!
Det var länge och väl en trevande match. DIF ledde knappt välförtjänt efter första perioden där Mario Kempe slog en urusel straff i ett sånt viktigt läge. I andra perioden jobbade Frölunda bäst inledningsvis och grävde fram kvitteringen. Men så klev blott 17-årige supertalangen Mika Zibanejad in i handlingen och smällde VF-backen John Klingberg över sargen. Där vände matchen på något vis för Frölunda hade greppet, ledde skotten med 7-2 när detta skedde. DIF gjorde sedan fyra mål på fyra minter och tjugosex sekunder. 1-1 blev 5-1 och stort tack vare Mathias Tjärnqvist som är en av världens bästa i spelet framför kassen idag. Dessutom fick matchens lirare matchen var förstås körd för Göteborgarna. I sista perioden var VF ett lag helt utan självförtroende men lyckades ändå hålla 0-0. VF orkade inte alls komma tillbaka och avsluta bra idag, inga bra signaler. För Djurgårdens del så lossnade det i andra perioden när VF höll på att tråka ut dem. Kul att se att DIF kan ha flytet med sig och få lite utdelning framåt. Det går inte ta miste på hur viktiga poäng det var ikväll. För DIF innebar detta ytterligare ett rejält kliv mot en säker slutspelsplats. Det återstår fem matcher av Elitserien.

Extra kul ikväll var att: Se denne Mika Zibanejad som allt mer kliver in i laget och är en av de som visar vägen. Inte konstigt att NHL rycker i honom redan, det sägs att de vill ha över honom redan till sommaren.