Domarskandal i Läkerol Arena, jag förstår Brynäs irritation!



" domarn dömer som han vill men i huvvet står det still "

Jag har sett sekvensen några gånger nu men kan fortfarande inte begripa hur domaren i matchen Brynäs-Luleå kan döma mål. Målet föregås av att Luleås Mattias Persson missar nästan passning och lämnar kvar benet för att försöka dra med sig/styra pucken och så går den in i mål. En helt klart medveten fotrörelse som gör att pucken ändrar riktning och går in i mål och då är det tydligen godkänt så länge man har hela skenan i isen. Seriöst, skojar dom? Domarkåren alltså? Helt sne regel om jag får tycka till.

Det har klagats på domarna i många matcher i år på tveksamma beslut och det är bara att hålla med. Elitseriens nya sätt att döma på fyra domare har sänkt kvalitén så pass mycket så såna här konstiga och oklara beslut fattas.

I Canal Plus tv-sändning sa de efter matchen att 

" målet var helt korrekt
då hela skenan var i isen?? "

Va? Say that again?!

Okej, men nu kliver regelboken in i ett nytt och helt konstigt avsnitt om det är okay att styra/sparka pcuken i måll varje gång man inte kan slå in den med klubban? Det måste vara en miss, en riktig totalmiss. Ett riktigt skott i stolpen som någon brukar säga. Eller förresten, värsta skottet i stolpen, ja ni fattar galoppen. Det kan inte vara korrekt, det kan inte finnas en sån här galen och helt befängd regel och bedömning av en sån här spark. Det var nog den mest galna och konstigaste, märkligaste bedömningskommentar jag hört sägas från en svensk ishockeydomarkår på flera år faktiskt. Det finns ingen som helst vettig förklaring för att godkänna ett sånt mål när han (Persson) sparkar med sig/styr med sig pucken. Det ska vara bortdömt. Punkt slut.

Var är bedömningen av svensk domarkår och domare på väg egentligen?
Kvalitéen är allt annat än helt godkänt.

Jösses.
För övrigt
* * * * * * * * * *
Pär Mårts och Peter Popovic har begått grovt tjänstefel när de inte tog ut Robert Rosén till Channel One Cup. Tvåa i poängligan och hittar nätet, står alltid på rätt plats. Vad krävs mer för att spela i Tre Kronor??

Kommentarer
Postat av: Joel Vanhaniemi

Men du, domarna har inte skrivit regelboken (förmodligen inte iallafall).

Hur man får göra mål:

"Pucken reflekteras i mål från någon del av en anfallande spelare efter ett

skott från en annan anfallande spelare,"



Han reflekterar in pucken, det får han göra.



"a) Inget mål ska godkännas om:

1. En anfallande spelare avsiktligt sparkar, kastar, spelar pucken med sin

hand eller på annat sätt, utom med sin klubba, spelar pucken i mål, även

om pucken reflekterats av någon försvarande spelare, målvakt eller

funktionär,"



Han sparkar inte pucken, han styr in den, medvetet ja, men han sparkar inte.

Domarna bedömer utifrån sina regler och har du problem med reglerna tycker jag att du ska kontakta Svenska Ishockeyförbundet.

2011-12-05 @ 22:09:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0