SM-Final 1:7: Färjestads första period räckte till seger.

Färjestad-Skellefteå 5-4
3-0, 0-1, 2-3
Skott: 32-22 (18-5, 6-6, 8-11)

Färjestad lekte med SAIK i första finalen
Första SM-finalen spelades av ikväll kan man väl säga. Färjestad körde över SAIK de första femton minuterna av matchen och så stod det 3-0 på tavlan och 15:47 spelat. SAIK verkade inte förstå att det var final i detta nu, precis just nu. De var lama, rädda, tama och bara tittade på när hemmalaget lekte hockey med fullt självförtroende samt att de läst sönder SAIKs spel totalt. I andra kom faktiskt ett uträknat Skellefteå rejält tillbaka, 3-1 kom och det var bara SAIK de elva tolv första minuterna av perioden. FBK satte sedan 4-1 som de trodde men Mathias Sjögren sparkar in pucken med flit och självklart ska målet dömas bort. 4-1 där och matchen hade vart körd för SAIK. Matchen så långt var i övrigt lam och inget jävlarnamma, inga känslor och ser inte ut som någon SM-final alls förrän men så klev Rickard Wallin in ett par gånger efter avblåsning och petade på målvakten och så var skärmytslingarna igång. Det hettade till rejält ett par gånger med utvisningar som följd. Matchen jämn men FBK i tvåmålsledning inför sista.

Nästa mål i sista perioden måste vara ett SAIK-mål, för gör FBK 4-1 är matchen över för SAIKarna.

Sista perioden var en ren kamp över hela isen. SAIK hade ett powerplay inledningsvis men utan att lyckas. SAIK fortsatte att försöka forcera framåt samtidigt som hemmlaget kontrade och vände spelet fort. Matchen tjurade till ju längre det gick och när Dick Axelsson satte in en klockren openice-tackling på SAIKs stjärnback David Rundblad så brakade det loss rejält. Samt att efter det så blev det tjurigt efter varenda avblåsning. SAIK lyckas inte framåt utan i stället så är det Rickard Wallin som petar in 4-1 och avgör matchen även om SAIK reducerar till 4-2 med sex minuter kvar. SAIK orkar inte komma till en rejäl avslutning, bland annat har man powerplay i slutet men slår pucken till icing ett par gånger. SAIK plockar målvakten men spelar så slarvigt, FBK tar pucken och går upp och punkterar till 5-2. Matchen slut trodde alla men icke sa Nicke. Den här matchen slutar lite oväntat 5-4 då SAIK lyckas tråckla in två puckar, den sista med 13 sekunder kvar. FBK lyckas hålla undan och vinna och tar ledningen med 1-0 i finalserien