Krönika: Södertälje ska ner i Hockeyallsvenskan!



När Anders Eldebrink spelade i SSK gick det väl lite bättre. Eldebrink är ju en av tidernas bästa backar, en av mina stora idoler faktiskt.

Jag hoppas att SSK förlorar, att SSK åker ner djupt ner i hockeyallsvenskan. Södertälje SK är så tråkiga, det är ingen som helst glans eller spänning kring laget. SSK har ju prenumererat på kvalserien d så ni förtjänar verkligen att trilla ner och börja om.

Imorgon är det ödesmatch i Fjällräven Center. Modo eller Södertälje kommer att säkra sin elitstatus medan det andra trillar ner i hockeyallsvenskan igen. Det finns bara ett lag som förtjänar att spela i Elitserien: MODO HOCKEY säger jag bara. Södertälje har inte tillfört Elitserien så mycket som skit sen 1985 då de vann SM-guld. Eller ja de var ju i final året efter mot Färjestad men förlorade, men efter det har det allt som oftast handlat om allsvenskan, kvalserie, negativt kval i år efter år.

Om man ska gräva i SSK-historien så är det då ingen munter läsning. Vi får hoppa sex år tillbaka i tiden för att hitta senaste gången laget spelade slutspel: Säsongen 2004/2005 helt överraskande nådde semifinalen i SM-slutspelet 2005 men åkte ut mot Färjestad. Efter det får man gå 14 år tillbaka och hitta att SSK spelade slutspel säsongen 1990/91 sedan är det ytterligare hopp till säsongen 1988/1989 då laget slutade trea. Sammafattningsvis så kan man ju säga att SSK är inget vinnarlag, föreningen saknar vinnarkultur så är det bara. Man har problem att locka publik och får varje år bjuda på entrén ett par gånger för att det överhuvudtaget ska komma nåt folk. Arenan är sällan fullsatt och det är väl kanske nu när det hettar till och det handlar om lagets existens som folket drar sig till arenan. Det är ju lite synd. För på ett sätt är SSK klassiskt med sin kringla liksom, de har ju ändå sju SM-tecken: 1985, 1956, 1953, 1944, 1941, 1931 och 1925.

- Kan det vara så att Södertälje är för dåligt för Elitserien men för bra för hockeyallsvenskan. Ett mellanlag? -


****************************************************


HEJA MODO HOCKEY IMORGON!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0