Skott: 24-28 (3-14, 6-10, 15-4)
Mål:LHF: Anders Burström, Topi Jaakola, Cam Abbott
Publik: 5895 personer

Femte raka förlusten - Krisen blir allt djupare i DIF
Det är inget roligt facit för förra säsongens silvermedaljörer Djurgården. Femte raka förlusten ikväll mot Luleå är ett faktum. Ett oerhört tungt faktum, Djurgården som spelade SM-final i våras är nu på väg mot helt fel håll med kval för att spela i högsta serien nästa säsong. Sån är verkligheten just nu men efter uppryckningen i sista perioden så kan det kanske bli en förändring i fortsättningen.

Första perioden
: DIF startar piggt och ser laddade ut, gästerna Luleå avvaktade DIF:s anstorming under de första minutrarna men vaknade till precis efter målet. Det verkade vara en liten väckarklocka, för efter målet var Luleå laget som byggde upp anfall och skapade lägen. Det bortdömda målet ja, det var en domarmiss av Christer Lärking, Mathias Tjärnqvist mål som inte var högklubba, det var på gränsen men jag tycker att han hade marginalerna på sin sida och det såg man på tv-bilderna. Tåkigt felbeslut för DIF hade verkligen behövt det tidiga målet. Tråkigt tråkigt. Så istället för hemmaledning så kommer 0-1 för Luleå istället. och det kändes opassande typiskt. De gör mål på en retur som inte DIF-backarna får bort. Slarvigt och onödigt. Efter målet så är det mycket Luleå. DIF agerar darrigt i egen zon och anfallsspelet är fortfarande osynligt, återigen så skapar man inga som helst chanser: skotten 3-14 är PINSAMT. Jag börjar verkligen undra vad DIF Hockeys spelare håller på med.

Andra perioden: Publiken hinner knappt sätta sig tillrätta förrän det blir mål. Gästerna Luleå ökar på när backen Topi Jaakola stöter in 0-2. En riktig kalldusch så här direkt i periodinledningen. Målet satte griller i huvudet på DIF-spelarna som fortsatte spela mindre bra. Anfallsspelet har totalt låst sig, försvaret är virrigt, slarvigt, inga rejäla rensningar överhuvudtaget. Den enda spelare i DIF som verkade ha lite fightinghjärta var David Printz som bjöd på ett par openice-tacklingar för att försöka tända sitt lag. Tyvärr så verkade det inte ta nåt vidare utan Luleå kan istället gå upp och göra 0-3 innan pausvilan. Ridån är nära.

I tredje perioden så fanns det återigen bara ett enda alternativ för DIF Hockey: Full fart framåt och inget annat. DIF började forcera mot Anders Nilsson i Luleåkassen. Nilsson fick slita i den sista perioden för DIF pressade på för att få hål och komma in i matchen. Andreas Holmqvist lyckades så till slut att sätta ett inte så helt otagbart skott bakom honom och skapa kontakt åt DIF. DIF lyckas även göra 2-3 med ett par minuter kvar men närmre än så kommer man inte i tredje. DIF vaknar till i tredje men det räcker inte, det var försent och det håller inte att åka och sova i två perioder och underläge 0-3.

Matchens profil: Stefan Ridderwall
Gör en hyfsad match i målet. Får mycket skott på sig när DIF-försvaret inte har koll. Målen är väl inte mycket att säga om men när inte laget presterar så gör automatiskt inte målvakterna heller. Det har inte vart lätt för Stefan där bak av förklarliga skäl. Det kan väl bara bli bättre hos honom också men starkt att spika igen i tredje.

-------------------------------------------------------------

Övriga matcher:
HV71-Frölunda 2-1 efter straffar
Helt sanslösa HV71 gör det igen. Det är makalöst att man kan lyckas  bombaderade Frölundamålvakten Joakim Lundström i första perioden: 15-2 men ändå 0-1 i mål. I andra så var det åter mycket hemmalag men Frölunda spelar smart precis som de gjorde i träningsmatchen på HV-dagen. 0-1 stod sig inför tredje och klockan gick och det närmade åter sig sista minuten. HV får då så klart två utvisningar med sig och får ett jätteläge med fem mot tre. Med hockeysveriges hetaste kedja så kommer kvitteringen med 1,35 kvar. Det är ganska otroligt att flytet kan komma till slut i varje match. I sudden hade båda lagen chanser att avgöra men utan några mål.
Martin Thörnberg avgjorde i sjunde eller åttonde straffomgången. Målvakten Joakim Lundström i Frölundas kasse var så när att bli stor matchvinnare för Frölunda. Han visade definitivt att han kan matcha "Honken" i kassen

Skellefteå-AIK 3-2
Det spelar ingen roll vad hela norrland säger: Det finns bara ett AIK och det är AIK i Solna. Det snacket man har hört nu på sistone så undrar jag hur smarta norrlänningar egentligen är. Nog för att de snackar sakta och verkar rätt slöa så verkar nu även inte vara för smarta. nej men skämtåsido. AIK=Solna Stockholm. Inget snack. Dagens möte vann Skellefteå mot AIK. SAIK hade 2-0 och 3-1 och kunde hålla undan till seger 3-2.

Färjestad-Linköping 0-4
Överraskande utveckling i denna matchen. FBK stora favoriter men låg under tidigt och kom aldrig igen. Jag väntade på en typisk FBK-vändning med 4 mål på en minut eller nåt. Men icke idag. LHC tog vara på enkla misstag och tog taktpinnen. Man spelade smart och tillät inte FBK att komma in i matchen. 0-4 på hemmais måste vara en käftsmäll för FBK. LHC överraskar, de är inte tippade topplag igår och det passar dem som handen i handsken tror jag. Dessutom så har inte tjeckerna anslutit än, det kan väl bara bli ännu bättre? eller?

Brynäs-Södertälje 2-3
Tro det eller ej men SSK tar en trepoängare på bortaplan mot Brynäs. Helt oväntat säger jag, fanns inget som sa att SSK skulle vinna däruppe förutom att det vart ett par överraskande segrar i Elitserien. Så också ikväll. SSK gick ifrån till 0-2 och kunde återta ledningen. En ledning man höll till slutet.

Modo-Timrå 3-4 efter straffar
Derbyt, slaget om vad nu det brukar heta var hett. Många fighter och en tuff match på isen där Timrå ledde med två efter fyra minuter men Modo vaknade till och kom in och vände matchen. Robert Rosén, Alvestasonen fixar både 2-2 och 3-2. Det gläder mig att se att det går bra för Robban. En riktigt bra hockeyspelare med sylvasst spelsinne samt näsa för målet. Tyvärr så räckte inte Robbans två mål ikväll. Gästerna Timrå vände matchen och vinner med 3-4 på straffar sedan Timrå lyckats kvittera med blott 40 sekunder kvar av matchen. Tungt tungt för Modo som hade matchen i hand.