Mål:AIK: Johan Andersson 2, Oscar Ahlström, Patric Blomdahl & Oscar Steen
Mål:DIF: Nils Ekman, John Norman
Publik: 13 850 personer

AIK klättrar i och med segern i tabellen

Problemen hopar sig för DIF
AIK Hockey tar en livsviktig seger som kommer ge laget viktig energi inför fortsättningen. För DIF så hopar problemen sig allt mer. Spelet funkar inte, man släpper in alldeles för enkla mål, Stefan Ridderwall ser helt utlämnad ut mest hela tiden. Försvaret darrar och spelet framåt finns knappt. AIK chockstartade matchen med att göra mål efter två minuter. I första powerplay small det igen och AIK hade 2-0. En sanlös start och DIF var totalt chockat och såg riktigt livrädda ut. Tack och lov så kom reduceringen direkt efter, Nils Ekman snärtade in 1-2 och äntligen lite positiv energi. Efter målet tog DIF över och kunde komma igång med spelet. Inte alls så som man kan men mycket puck och ett par anfall. Men inga mål innan paus utan AIK kunde hålla undan.

AIK:s vändning matchavgörande
I andra
så är det istället DIF som startar bäst och kvitteringen likaså. John Norman håller sig framme och slår in en retur och det är kvitterat. DIF var med på banan igen och försökte få matchen på sin sida men AIK kom igen och kunde komma upp starkt och det jobbet gav utdelning för DIF:s försvar gick återigen bort sig när AIK gick från 2-2 till 4-2. 3-2 kom bara tre minuter efter DIF:s kvittering till 2-2. AIK spelade som i trans och gjorde nog sin bästa match för säsongen ikväll. När Johan Andersson satte sitt andra mål till 4-2 ytterligare ett par minuter senare så kändes det ganska typiskt. DIF är åter inte med i matchen, de hängde inte med, var stressade och slog bort puckar i tid och otid. DIF försökte gång på gång att få ner pucken djupt men man kom ingen vart. Sanningen är den att AIK hade chanser till både 5-2 och 6-2. Jag har nog inte sett DIF så här maktlösa och förlamade på flera säsonger. HardyNilsson ser alltid lugn ut och visar inte mycket känslor utåt men han måste kokat inombords. DIF spelade inte alls som han sagt, inga riktlinjer ingenting. Hafsigt och slafsigt spel med massa slarv och underläge 2-4 inför sista perioden.

I sista perioden så borde DIF:s enda motto vart full fart framåt som klacken brukar skandera. Men det såg ut som i de andra två perioderna. DIF kom knappt in i zon och gjorde man det så var AIK tätt samlade. AIK gjorde det svårt för DIF hela tiden. Ett snabbt mål kunde kanske få AIK att darra. Men istället kom 5-2 när DIF spelade fem mot fyra. Oscar Steen kommer direkt från utvisningsbåset och blir fri med Ridderwall, blinkar lite med ögonen åt vänster och Ridderwall är borta. 5-2 och ridå, tack och hej för ikväll. DIF tappar återigen spelet  försvarsmässigt. AIK spelar ut Djurgården efter noter i afton. De kommer ut hungrigare än vargar och DIF vet jag inte vad man ska säga om. Gubbarna ser dödströtta ut, de enda som kör är juniorerna och det håller inte. När och OM gubbarna vaknar så kan det vara för sent. Alldeles för sent.

Sammanfattningsvis så vinner AIK hur välförtjänt som helst. DIF kom upp några minuter i första och andra men det räcker ju som sagt inte. AIK spelar som i trans efter sina ledningsmål och spelar de så här i kommande matcher så kommer laget klättra i tabellen. Kvar i kvalserieträsket blir Djurgården. Om inget radikalt sker.
Blir det inte tre poäng inom de tre kommande matcherna så är det plats 10-12 som gäller några månader framåt.

Minus och plus ikväll:
- - - Försvarsspelet? obefintligt
- - Anfallsspelet som bortblåst
- Spel över hela banan

+ Patrik Cehlin & Daniel Brodin
Dessa två gnuggande killar bara kör och kör och pucklar på. De enda spelarna som utmärkte sig positivt i DIF ikväll.

Fråga:
Var är de rutinerade herrarna när det som mest behövs???
Nils Ekman ett mål förvisso, Ottosson, Falk, Printz, Ante Holmqvist. Det är alldeles för dåligt!

Jag hoppas att laget nu stängde in sig direkt efter matchen och har ett krismöte för nåt är uppåt väggarna fel i laget. Det syns tydligt på isen. Så här får det inte ser ut för då blir det KVALSERIEN till våren.

Matchens profil:
19. Jimmie Ölvestad

"Jimpa" hade ingen toppmatch idag heller, precis som övriga laget. Jag undrar vad som är fel men de ser mätta ut på något vis. Det måste vara en baksmälla efter finalförlusten i våras. Eller så är viljan så stor att det låser sig för dem istället. Jimpa har inte alls kommit upp i den standard som han kan precis som hela laget. Förra säsongen så var Jimpa den som alltid ledde laget i byte efter byte med tacklingar hela tiden och ständig press på motståndarförsvaret. Hittills så har jag knappt sett en tackling med stort T från nummer nitton. Det är bara att hoppas att DIF sakta men säkert spelar ihop laget och gruppen och vänder på det här eländet.