Skott: 46-15 (23-3, 16-3, 7-6, 0-4)
Mål:DIF: Marcus Kruger & Andreas Holmqvist
Mål:HV: Kamil Piros, Teemu Laine (str) och Martin Thörnberg.

Daniel Larsson - Matchens lirare som såg till att vinna matchen åt HV71
Vilken match det blev på Hovet ikväll. En osannolik match egentligen. Massor med fart energi och starka känslor. Det kändes som en final på ett vis för det var tufft och grinigt emellanåt. Domaren var hård mot HV i första perioden vilket gav ett enormt DIF-övertag och en kanonad mot Daniel Larsson i HV-målet men det var ändå lika efter första. HV vinner sedan i förlängning och gör det smart. De har flytet med sig medan DIF gör allt rätt utom att göra mål. Inget vill gå Djurgårdens väg nu. Frustrationen är total känns det som.

Första perioden: Det blev en ursinnig start av Djurgården. Det var full fart och satsning framåt under de första minuterna. Första målchansen kom efter femton sekunder och det var sånär att det blev 1-0 direkt. DIF såg oerhört piggt ut inledningsvis och man fick också en tidig ledning, rättvist. Marcus Kruger krigade in ettan bakom Daniel Larsson. Det var oerhört mycket Djurgården i första perioden samt att HV drog på sig utvisningar vilket gav DIF momentum i perioden. Skottstatistiken i perioden var sanslösa 23-3(!!) så efter DIF:s ledningsmål kom en kalldusch direkt. Kamil Piros kvitterar väldigt enkelt med ett distansskott som sitter i krysset bakom ett frågetecken till Stefan Ridderwall. Dessvärre så går det inte hans väg. Tre skott men ett insläppt. Hans kollega Daniel Larsson hade 22 räddningar av 23...Massivt övertag i matchen men Djurgården är otäckt ineffektivt. Pucken vill inte in. Dessutom kom förre Djurgårdaren Fredrik "Linkan" Bremberg igenom och lyckades få med sig en straff som han själv tog hand om. DEN räddade Ridderwall tack och lov. Annars var det en typisk Bremberg-straff där han kommer in från höger och ska sätta den enkelt på plocksidan men Ridderwall läste den.

Matchens huvudfigur tyvärr: domaren Morgan Johansson från Ljungby..

Domarparodi i andra perioden:
HV drabbades hårt av utvisningar i första perioden vilket satte matchbilden för DIF:s del spelmässigt. I andra perioden fortsatte Djurgården på den inslagna vägen, domare Morgan Johansson allt mer i fokus, han plockade utvisningar hej vilt. HV fortsatt hårt drabbade men nu var det även DIF:s tur att drabbas. Domaren hittar en straff, den andra i matchen och den får HV. Den känns inte fair någonstans men dömt blir det. Bremberg missade ju i första. Ut kliver Teemu Laine och han sätter enkelt 1-2 bakom en simmande Stefan Ridderwall som släpper in sitt andra skott på fem ynka skott. FEM ynka skott. Oturen, oflyt och en fruktansvärd ineffektivitet gör att HV leder efter halva matchen trots då fem skjutna skott på mål så långt. DIF fortsätter trycka på för att göra mål men pucken vill inte in. Dessutom så är domaren inte på rätt sida för DIF. Ett bortdömt mål. Jag tycker det är mål för Cehlin gör det inte med flit i andra rörelsen, och sen en stund senare så blåser han för tidigt när pucken inte är fastlåst hos HV-målvakten. Så 1-2 grinar alla Djurgårdare i ansiktet perioden ut. HV leder på Hovet, inget konstigt med det men de har bara skjutit sex skott: 6 skott! och leder. DIF har 39 skott på en storspelande Daniel Larsson. Jag tror aldrig jag sett något liknande innan i Elitserien. Kan inte minnas det i alla fall. Frågan är vad DIF ska hitta på i tredje. Man måste göra mål, annars gör man allting rätt

Vad skulle DIF göra i tredje var frågan:
I alla fall jag undrade hur man skulle göra mål. Det såg frustrerande ut ju längre perioden gick för pucken ville inte in. DIF hade det mesta av spelet precis som man gjort under resterande tiden. Till slut kom en kvittering och då var det ett höstlöv som dalade in bakom en förvånad Daniel Larsson. Efter målet så fortsatte båda lagen att kliva upp. Djurgården ville mest men det gick inte att göra fler mål på Larsson som räddade på huvudet, liggandes, rullandes, med ryggen, med hjälm ja han var överallt. Vissa puckar var ju rätt på men ändå så var Larsson helt rätt på plats. Matchen gick till sudden där DIF:s Josef Boumedienne tog en onödig utvisning och HV fick powerplay. Det tog sekunder innan pucken låg bakom Ridderwall. HV vinner två poäng. Jag vägrar säga att det var rättvist för det var det inte MEN HV71 gjorde det enkelt, hade maxflyt och marginalerna till fullo på sin sida.