Omgång 9

Rydaholms SK - Kalmar HC

2-4, 1-2, 1-0

Alldeles för många pojklagsmisstag boys!!
För det första så var det ju första division tre matchen jag beskådade i år, det tar en liten stund att vänja sig vid det slöa tempot som det ändå är. Nu när man följt Elitserien är det ju lite skillnad. Nåväl matchen började och det såg ganska lamt ut inledningsvis. Det såg ut som att Kalmar väntade sig en anstormning av RSK, de spelade enkelt och rakt ut direkt men satte inget tryck i de tre första bytena. De insåg rätt snart att RSK inte skulle ta tag i matchen så då gjorde gästerna det istället. När 7.27 var spelade i första perioden, stod det  0-3! på tavlan, 0-2 efter 3.14 och målen tillkom löjligt enkelt. Nästan på pojklasmaner. Ena laget spelar puck, andra laget står o tittar och ser när spelare skjuter både andra och tredje skottet och den stackars RSK-målisen simmar förtvivlat men ser bara pucken i nät. Jag var paff, jag visste att försvarsspelet var dåligt. Men sanningen är ju att det var obefintligt under många stunder igår. Det är ju inte konstigt att man har den sämsta målskillnaden på 10 år eller nåt. Det var ju ungefär som när Torbjörn Wirff, galningen från norr med storhetsvansinnet som tränare. Jag gjorde en säsong i A-laget vilket var mitt livs mest tråkiga och mest värdelösa säsong någonsin. Då såg det som det gjorde igår. Vi snittade nog 1-9 per match eller nåt det året. Målen bara drösade in och jag behöver väl inte säga att vi var jumbo, dödssist i serien det året. Nej sånt vill man bara glömma. Men i alla fall, matchen skulle egentligen varit död efter Kalmars tre snabba men RSK reser sig sakta men säkert i matchen. När man väl börja få igång anfallsspelet så är det farligt. Daniel Herrlin ordnar viktig reducering och sen efter det är det så kommer RSK mer och mer och har bud på på både ett andra och tredje mål. RSK lyckas få till ett andra mål och har lite kontakt igen inför andra perioden. Jag undrar vad Tomas sa till laget i paus. Tydligen så har matcherna inletts liknande som igår och det funkar ju inte. Man vinner inga matcher om man får börja jaga ett 0-3 underläge varje match.

I andra perioden så var ju frågan om RSK skulle orka fortsätta men sanning var ju att Kalmar var inte ett dugg bättre, visst de är stabila och rappa men inte idag. RSK bjöd på fyra mål i första så enkelt var det. Andra perioden blir lite trevande när det ser ut lite som att RSK försöker men det är alldeles för hafsigt. Kalmar spelar på sin ledning inledningsvis och det händer inte så mycket. Men RSK måste ha nästa mål för matchens skull. Så sker inte, istället kommer 2-5 på en sketen målvaktsretur. Tung uppförsbacke för RSK:arna men man ger sig inte, flera gånger under perioden hör jag hur ett par spelare samt tränarna manar på och manar på sina spelare. Jag hade en bra placering i hallen eftersom jag fick ta hand om hemmautvisningarna i speakerbåset. Men chanserna svänger åt båda hållen i den här matchen. Spelet speglade inte resultatet någonstans. RSK kom snabbt tillbaka och ordnade 3-5. Strax efter fick man också chansen i spel fem mot fyra. Ett hemmamål så skulle matchen tajta till rejält. Knappt har RSK kommit in i zon förrän en Kalmarspelare får tag i pucken och drar iväg i kontring. Han kommer mot två RSK:are varav den ena är dödstrött, han var på väg att byta men stannar kvar, resultatet blir att Kalmar-spelare alldeles för enkelt tar sig runt och in framför Gabbe i RSK-målet som följer med så gott han kan men den långa dragningen är effektiv. 3-6 är ett faktum, det är andra målet insläppt i boxplay. Jag var hyfsat förbannad när detta sker. Hur tänker man därute på isen, vad i hela hälsningland sysslar dom med? Målet avgjorde ju matchen i praktiken. RSK skulle inte orka att vända på detta. Kalmar var för bra för det även om de inte glänste denna kvällen. 3-6 efter två perioder

Det kändes som att chansen var när det stod både 2-4 och 3-5 men underläge 3-6 inför sista skulle bli för tungt. Visst det går att vända och i dessa lingonserier som divison tre så kan allt hända. I tredje blev det lite mer känslor på isen, Kalmar spelade väldigt enkelt och förtog sig inte framåt, RSK var ju tvungna att satsa allt framåt. Reducering till 4-6 kom men då var det inte mycket kvar av matchen. Kalmar tar hem segern med 4-6 och RSK får åter skylla sig själva när man ger bort matchen på sju minuter i första perioden. De minutrarna avgjorde allt. Visst det hade vart för bra om RSK besegrat Kalmar men man hade gett dem en riktigt tuff match om man spelat riktigt från första nedsläpp istället för att vakna efter tretton minuter i första perioden. Det är väl det negativa, annars var det en bra insats om man ser till hela matchen. RSK gav inte upp utan försökta pumpa på, Magnus Göranssons deltagande har betydelse. Han är grymt bra på att behålla pucken i anfallszon och skapar oreda på så sätt. Bra passningsläggare och hittar nätet när det behövs.

Ingen ska egentligen nämnas, först sågar jag hela laget för deras första halva första period men sen ska de ha en eloge för att de gnuggade på. Det verkar vara en bra moral i gruppen/laget. Sen måste jag bara nämna den minste spelaren på banan som var riktigt bra igår: Christoffer Rohman med nr 44 på ryggen. Han såg ut att vilja visa vägen när det stod 0-3, han steg upp från sin backplats och körde likt en djurgårdstorped ner i hörnorna och smällde på den störste han kunde hitta totalt orädd. Tror aldrig jag sett Rohman så het som igår. MER SÅNT! hoppas det smittar av sig på fler i laget i fortsättningen.

Viktigt med seger i sista matchen
RSK avslutar mot Virserum borta på torsdag och jag måste tro på en seger där. Man är på rätt väg och skärper man till försvarsspelet, för det är nästintill obefintligt stundtals så kan man väl slå de flesta lagen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Nya matchtröjan är riktigt snygg! men färger och layouten är misslyckad!!
i sin helhet och framförallt gamla RSK-loggan tillbaka på bröstet men men men den ser ut som en julgran med reklam i alla möjliga färger fördelat över matchtröja och byxor. MEN layouten är ju..misslyckad. Färger stämer inte och på ryggen sitter siffrorna för långt ner. Det stora Essell-trycket skulle suttit högre, Träförädlingreklamen är i svart? men PLS i vitt om jag inte minns fel. Seriöst, det måste ju vara samma färg även om det är olika företag. Det ser lite roligt ut. Till nästa gång - Skärpning och mer eftertanke gärna