Matchens lirare: Färjestads gör retligt enkelt 0-2 i powerplay

Mål:DIF:Oskar Eklund
Mål:FBK: Dragan Umicevic 2, Mattias Sjögren
Publik: 7444 personer på Hovet

Djurgården är inte bättre..
Djurgården startar om efter uppehållet med att inte ta poäng. Det är inte godkänt och det var inte så de ville starta. Efter gårdagskvällens match så känns det som att DIF är inte bättre. Det kommer vara en så här jobbig säsong. Mycket tyder på att DIF blir kvar i mittenbotten av tabellen och kommer ända fram till omgång 55 ha ett kraftigt flås från kvalstreck, men framförallt kommer lagen bakom att jaga dem som bålgetingar. Matchen mot Färjestad började ändå piggt och såg lite bättre ut än vanligt. DIF hade bra koll på gästerna, skapade chanser och hade spelet framåt men problemet med att komma in framför mål och skapa de heta lägena är nästintill obefintliga. Mållöst efter period ett.

I andra så åker man på en kontring direkt i inledning. DIF-backen och Stefan Ridderwall agerar hjälplösa statister när Dragan Umicevic sätter 0-1 i tom kasse. Marginaler i denna match alltså. Här gör gästerna 0-1 helt orättvist men de spelar helt rätt. DIF har inte spetsen att ta vara på chanserna som man får. Då straffas man bakåt, så brukar det vara. okay 0-1 är ingen stor ledning men mot ett väl försvarande Färjestad så är det ett tufft underläge. Inte nog med att pucken inte glider DIF:s väg. Det finns ju även två s.k domare med på isen. Fyra ögon är ju bättre än två. Men sen då tycker man att dessa fyra blå ögon ska se regelbrott på rätt sätt. Två gånger om så drabbas Djurgården i slutet på perioden. Emil Kåberg leker filmstjärna och Morgan Johansson från Ljungby köper det
som en filmregissör och sätter en djurgårdare i fel bås. Powerplay Färjestad därmed, men det hinner knappt börja innan nästa filmregissör domare Pehr Claesson hittar en ny utvisning men denna gång är det pucken som lämnar banan VIA EN FÄRJESTADSKLUBBA, det påpekar DIF-spelarna men det lyssnar inte Claesson på. Så en DIF-spelare får snällt sätta sig på botbänken. Fem mot tre för FBK innebär stor risk för baklängesmål. Det är precis vad som sker. 0-2 kommer med blott tre sekunder kvar av andra perioden. Matchen känns nästan avgjord efter det målet. Det är ett otroligt psykologiskt mål att få emot sig.

I sista perioden är DIF ganska uddlöst. Visserligen slinker Oskar Eklunds puck in till reducering men det räcker inte. Istället avgör Färjestad när Mattias Sjögren enkelt åker solo igenom hela DIF-laget och sätter enkelt trean bakom en inte så stabil Ridderwall. Man ska väl inte lasta han för målen men när inte DIF spelar på topp så är inte Riddarn på sin topp heller. DIF tar inga poäng ikväll. Det är alldeles för mycket puck i hörnen och i kring istället för att spela rakare enklare. Dessutom så har ingen av målskyttarna klivit fram. Var är Nils Ekman, Daniel Widing, Marcus Nilson, Marcus Kruger och alla andra som KAN göra mål. Det här är underprestation så det stinker om det. Det känns också som att jag bara upprepar det här men så här dåligt får det inte se ut, eller är det som jag satte i rubriken:

"Djurgården är inte bättre i år". Eller vad säger ni?