Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC 4-5 efter straffar
Mål:VF: Andreas Karlsson, Tony Koivisto 2, Tomi Kallio
Publik:
6267 personer på Hovet

En pinne är väl bättre än ingen?!..
Det blev delad pott på Hovet efter en svängig tillställning. Gästerna Frölunda tog ledningen med tre mål men DIF kom tillbaka. Frölunda replikerade i tredje och tog matchen till övertid. Sett till matchen så var varsin poäng nog rättvist. Visst Djurgården vinner skotten men man är alldeles för ineffektivt. Joakim Lundström lite av en matchvinnare för Frölunda. Matchen gick ju till sudden som blev mållös. Efter ett antal riktigt dåliga straffar avgör sedan gästerna. Det är väl lika bra att förlora en sån här match. Det finns vissa ljusa stunder men alldeles för många mörka.

Matchen i övrigt: Första perioden: Matchen började lite segt under de första minutrarna men det var Frölunda som började skapa de farligaste chanserna och lyckas även få hål och ta ledningen i matchen. Målet ger göteborgarna ännu mer energi, medans hemmalaget irrar runt på isen, från läktarna hörs flera burop och när sen Frölunda hur rättvist som helst även gör 0-2 väldigt enkelt så skanderar klacken VAKNA DJURGÅRDEN! VAKNA DJURGÅRDEN!.. För Djurgården är inte vaket, de är inte med i matchen alls. Frölunda driver vidare efter sina två snabba ledningsmål. DIF har ett par möjligheter i spel fem mot fyra men inga hemmamål. Perioden avslutas med ett litet slagsmål möjligen för att tända hemmalaget signerat Christian Eklund.

Andra perioden börjar som en mardröm. Frölunda sätter 0-3. I detta läget så känns det så fel, så fel. Fast inte helt orättvist på ett sätt. Frölunda ville mer i första spelmässigt trots att DIF vann skotten. Frölunda riktigt på gång efter målet men DIF måste ha ett snabbt mål nu för matchens skull. Då drar Frölunda på sig två utvisningar som ger Djurgården spel i fem mot tre. Nu eller aldrig, nu måste det komma ett mål. Nisse Ekman har inte rosat marknaden för DIF men nu kliver han fram och och sätter viktiga 1-3. Fortsatt spel i fem mot fyra och då är åter Nisse Ekman med och producerar när DIF reducerar ytterligare. Äntligen match igen och DIF kommer in mer och mer i matchen samtidigt som Frölunda åter blir ängsligt. DIF är på gång nu och det luktar kvittering ett par gånger. Mario Kempe är en trollgubbe det visste vi sen innan och just denne kommer igenom riktigt snyggt. Han drar upp Skrbek på läktaren och drar Joakim Lundström med en lång dragning och det är KVITTERAT! DIF har hämtat in 0-3 till 3-3 på tio minuter i den andra perioden. Riktigt starkt att hämta in tre mål så här men så onödigt. Frölunda var inte så mycket bättre och 0-3 visade inte riktigt matchen. 3-3 står sig in i pausvilan.

I tredje väntade en öppen men oviss match. Vilket av lagen skulle ta kommandot. DIF fortsatte att pumpa på samtidigt som Frölunda ändå låg och lurade. Deras chanser var lika vassa som DIF:s. Djurgården tar ändå ledningen och det är imponerande, att hämta in 0-3 till 4-3. Det som sen inte imponerar utan är motsatsen är att Frölunda får ett riktigt pissmål. Skitmål som inte får hända när man leder och när man har så prekärt läge i tabellen. Slarv slarv och ännu mera slarv bäddar för målet. Frölunda får en gratispoäng. Matchen går till sudden som blir mållös. Straffarna som slås sedan är riktigt dåliga från båda hållen men gästernas Joakim Lundström blir matchvinnare när han inte släpper någon. Stefan Ridderwall som har en tuff säsong, imponerar inte idag heller. Djurgårdens målvaktsspel är ett problem och kommer vara resten av säsongen. Man har två halvbra målvakter där ingen av dem kan spika igen när det behövs. Tyvärr. En pinne känns som en förlust. Man skulle knutit igen och tagit tre pinnar.