DIF blev serietvåa efter enkel seger i Göteborg!

Frölunda - Djurgården 2-5
1-2, 1-2, 0-1
Skott: 22-35 (7-15, 9-13, 6-7)
Mål:VF: Janne Niskala 2
Mål:DIF: Marcus Nilson, Mathias Tjärnqvist, Jakob Josefsson, Michael Holmqvist, Andreas Holmqvist

Enkel DIF-seger mot darrigt Frölunda
Smaka på det här: Djurgården vinner i Scandinavium med 5-2. Djurgården blir därmed serietvåa tack vare bättre målskillnad mot LHC. Ännu en grej också är att Djurgården var seriens BÄSTA BORTALAG med 40 inspelade poäng. Jämför det med de två senast säsongerna där DIF varit bottentre sämsta bortalag. Någonting har hänt med Djurgården till det positiva minst sagt.

Matchen idag mot Frölunda blir en rätt enkel seger till slut. DIF startar matchen piggast och man äger stora delar av första perioden, 0-2 på 7 minuter är helt rättvist. Det ska väl tilläggas att Frölunda satte Gustav Törnqvist i målet. Det var inget bra val ikväll. Han visade ingen trygghet och hade ingen som helst koll på puckarna. Grundlurad vid 0-1 och inte med vid 0-2. Detta gjorde Frölunda än mer darrigt och man hade svårt att få till det. När läget kom så gick det dock alldeles för enkelt när Janne Niskala fick en E4 mot Gustaf Wesslau och prickskjuter 1-2. DIF hade lägen att kanske punkterat matchen redan i första perioden för man snurrade friskt i VF:s zon och det kunde blivit både 0-3 och 0-4. Det var kanske inte så rättvist med ett hemmamål men viktigt för Frölunda och för matchen. 1-2 i paus.

Andra perioden hinner inte börja innan Janne Niskala får samma läge igen, helt öppen gata från blålinjen och gör exakt likadant och prickskjuter 2-2. Här kunde matchen ha svängt för Frölunda fick energi men istället gör DIF ett psykologiskt viktigt 2-3 mål bara sekunder efter. Det kändes bra. Frölunda hade ingen riktig tydlig strategi för att ta sig in i anfallszon. Det verkar vara något som inte funkar ordentlig med Frölundas spel. Ända sen Dahlén tog över tränarrollen så har inte Frölunda rosat marknaden alls. Fart och fläkt är som bortblåst. Istället för mer hemmamål är det Djurgården som gör 2-4 och rycker ifrån. Där avgörs matchen. Frölunda hade ett litet hopp vid 2-2 men när man tappade in 2-3 direkt så försvann chansen. DIF håller 2-4 i paus och halva andra perioden så
kom inte Frölunda ut ur egen zon mer än någon enstaka gång. Efter två perioder står det 2-4.

Tredje perioden blir lite av en transportsträcka. Frölunda kommer inte till och skapar i stort sett ingenting. DIF backar hem och kontrollerar matchen. VF plockar ut Gusten i kassen men istället för reducering så sliter sig Andreas Engqvist loss med pucken,, tunnlar en gubbe och rundar en andre. Två man borta och fri estrada mot öppet mål och 2-5 är ett faktum. Ett sanlöst jubel utbryter på bortasektionen där Järnkaminerna har levt upp i arenan i 60 minuter. Sveriges bästa hockeyklack bar fram sitt lag idag, inget snack om saken.

Järnkaminerna - Sveriges bästa hockeyklack!

Frölunda förlorade matchen på isen och på läktaren
Till kvällens match hade Järnkaminerna ett sexhundra man stort bortafölje som äntligen livade upp arenan ordentligt och visade hur läktarkulturen ska vara. Goa Gubbar hade inte en chans och det enda som hördes som vanligt var deras trumma men ramsorna gör sig icke tydliga. Det enda de kan i arenan är att få alla att klappa i stort sett samtidigt. Det är för klent det håller inte. Järnkaminerna satte full fart och gick över gränsen direkt när man sjöng en DIF-ramsa istället för nationalsången. JK var laddade och de älskar ju att provocera så att ca 11000 buade ut dem rörde dem inte i ryggen. Stämningen var sjukt bra ikväll och Järnkaminerna ska ha stor cred för det. Efter slutsignalen fick DIF vända om både en och två gånger för att åka ner och tacka sina underbara fans. Makalös stämning för att vara Djurgårdare i Scandinavium.

Några bilder från matchen: fler kommer upp på facebook inom kort för er som har mig där