Elitserien omgång 40

Linköping-Djurgården
7-4
2-1, 3-3 2-1
Mål:LHC: Martin Ylvén-Laumann, Joakim Eriksson, Andreas Jämtin, Magnus Johansson, Jan Hlavac, Mattias Carlsson, Pontus Petterström,
Mål: Andreas Engqvist, Kristofer Ottosson, Tim Eriksson, Jakob Josefsson.
Skott: 40-33
(18-13, 13-10, 9-10)
Publik: 6626 i Cloetta Center

LHC vassare än DIF
Matchen börjar och DIF låter LHC ta tag i taktpinnen. DIF slarvar en del i egen zon ett par byten och ger hemmalaget energi. Första målet låter inte vänta på sig, LHC anfaller bra och på en styrning så gör man 1-0. Då har det gått knappt fem minuter. Alldeles för tidigt mål att släppa in. LHC fortsätter spela enkelt och ta sig in i DIF-zonen gång på gång. DIF är inte med i matchen alls. 2-0 kommer efter att man slarvar i egen zon, man markerar inte ens motståndarna. Pinsamt att släppa in två snabba innan det ens gått tio minuter. DIF skaffar sig en katastrofstart precis som senast och det är inte vad jag vill se. Efter målet tog Hardy timeiout för att försöka väcka sitt lag. DIF rycker upp sig lite men det är alldeles för blekt, ingen aggressivitet eller vilja. Hemmalaget gör precis som de vill i anfallszonen. I slutet får DIF lite tryck och då sitter faktiskt pucken i nät. Ante Engqvist gör viktiga 2-1 innan paus. Noterbart för perioden var att det inte blev några utvisningar. När hände det senast?

I andra så drar DIF på sig en dubbelutvisning direkt vilket gav LHC fem mot tre och med 35 sekunder kvar så styr Andreas Jämtin in 3-1. Det känns som matchavgörande. DIF kommer inte upp alls plus att man förstör det i och med att ge LHC ett powerplay direkt i perioden som gav ett baklängesmål. Nästa mål var tvunget att vara Djurgårdens annars var matchen redan avgjord. Men DIF kommer igen och får nästa viktiga mål. Kristofer Ottosson slår in Jimmie Ölvestads skott. 3-2 och intressant för matchen och se om Djurgården kan komma tillbaka. 3-2 på tavlan men spelmässigt är det Linköping som är mycket hetare. Men DIF börjar sakta komma tillbaka i matchen och försöka kliva på mer. Helt plötsligt kommer Tim Eriksson i två mot en och sätter pucken iskallt mellan benen på Norrena och så är DIF ifatt. Glädjen förblir kort för i anfallet efter så drar DIF på sig ännu en utvisning och det slutar med att LHC åter tar ledningen. Så vansinnigt onödigt att bjuda på massa utvisningar. LHC tar åter psykologiskt ledningen i matchen och ännu en uppförsbacke för Djurgården. DIF kommer tillbaka och får en avvaktande utvisning med sig och så får Jakob Josefsson ett kalaspass ifrån Andreas Holmqvist och det är kvitterat.

Har ni sett en PAJAS innan?

EN PRÄKTIG DOMARSKANDAL AV DOMARE ULF RÖNNMARK i
nträffar i periodens slutskede så friar först domare Rönnmark en vansinnig slashing av Jämtin på Mackan Nilson men tar en crosschecking på Nicke Danielsson vilket ger LHC ett nytt powerplay, och som vanligt så går det inte länge innan det är mål för Linköping. En stor skandal för linjedomaren stoppar upp pucken, DIF kommer då två mot noll. Istället vänder det så blir det mål för LHC, och i samband med Djurgårdens solklara protester av förklarliga skäl så får Jimmie Ölvestad 10 mínuters utvisning för misconduct. Både kommentatorerna och Canal+ experter håller med att domare Ulf Rönnmark gör totalt fel och det är skitdåligt rent ut sagt av honom att dela ut en tiominutare istället för att försöka lugna ner och förklara sitt misstag. Det är så fruktansvärt dåligt av domaren så det finns inte. I skrivande stund så är det en period kvar men detta kan vara det som avgör matchen och då är det inte matchen mellan LHC-DIF som det avgjorts utan det är en blind höna i en svartvitfågelskit-tröja som bestämt att det ska bli så här. Helt vansinnigt.

I sista perioden så är det ställningskrig, DIF jagar för en kvittering, skapar ett par chanser men utan resultat. Istället för kvittering så avgörs matchen mer eller mindre när LHC gör 6-4 med nio minuter kvar. Ett skott som sitter över axeln på Ridderwall i kassen och så var denna kvällen förstörd. Matchen är avgjord och DIF lägger av att spela känns det som men LHC fortsätter att spela ut. Det trillar in nån puck till bakom Ridderwall som gjort vad han kunnat ikväll.

DIF har ingen vidare bra statistik mot Linköping denna säsongen. Tre förluster på fyra matcher. Dagens förlust baseras på att DIF är inte vakna i början utan får jobba i uppförsbacke från start i detta mötet med trots att man ville få en bra start ikväll. DIF gör en bra andra period men tyvärr så förstör domaren det i slutet av perioden och LHC har ett övertag inför sista som man håller i resten av matchen. Förlusten ikväll innebär andra raka utan seger och formen är dalande i stockholmslaget.