Mål:BIF: Stephen Dixon, Magnus Kahnberg, Jusso Hietanen, Eero Somervuori
Publik: 7748 personer -FULLSATT!-

Fullsatt och försenad matchstart
Köerna ringlade långa utanför arenan tidigt. Järnkaminerna hade ett stort bortafölje idag också för skapa ett bra tryck åt DIF på bortaisen. Det var sånt tryck så man fick skjuta fram matchstart för att alla skulle hinna in i arenan.

Mardrömsstart fällde DIF
När matchen väl kom igång så var det bra ös. DIF startade matchen piggt och satte full fart. Brynäs var inte sämre utan skapade ett par vassa chanser. Matchens första mål kom efter femton minuter och inte helt oväntat så var det hemmalaget som gör det, Stephen Dixon fintar bort Ridderwall och sätter enkelt ettan. Inte den start som DIF ville ha och Brynäs får luft under vingarna. Från ingenstans bara ett par minuter senare så får Magnus Kahnberg ett gratisläge från ingenstans och gör 2-0. De gör mål på sitt tredje skott. Så vansinnigt orättvist men sån är hockeyn, gör man inte mål på sina egna chanser så straffar det sig bakåt. Tung start för Djurgården som haft det mesta av spelet. Brynäs får tacka sin Markström, utan honom hade de väntat på Kvalserien istället. Åter till andra målet, det känns som en riktig kalldusch. Matchen är jämn i första men BIF tar en viktig ledning in i paus. Känns inte rättvist någonstans för DIF vinner skotten 10-3...

I andra så öppnar Djurgården åter piggt och nästa mål måste bli Djurgårdens annars skulle det nog bli svårt att ta poäng i eftermiddag. Kristofer Ottosson ser till att tajta till det när han gör den viktiga reduceringen till 2-1 bara minuten in i perioden. Direkt efter fick man även chansen att kvittera och pucken dansar på mållinjen på ett skott som Markström lyckas rädda. Brynäs har också ett powerplay ett par minuter senare men inga mål. Spelet lugnar ner sig och blir lite avvaktande halvvägs in i matchen. DIF håller i pucken och hemmalaget satsar på spelvändningar, det var två såna som gav målen i första perioden. BIF får ett powerplay och det går 27 sekunder innan pucken är i nät igen, 3-1 som dock inte såg helt otagbart ut för Stefan Ridderwall och matchen avgjord. Det är inte Djurgårdens kväll och BIF får väldigt enkla mål tyvärr. Brynäs är effektivt och får in allt i jämförelse med Djurgården som ändå skapar ordentliga chanser. Brynäs skjuter sju skott i den andra perioden

I tredje perioden hade DIF bara ett alternativ, de försökte jaga ifatt ett reduceringsmål för att få energi men BIF tajtade till bakåt. Tiden rinner iväg och Brynäs håller DIF utanför sig. I slutet plockar DIF ut Ridderwall för att satsa framåt men som alltid så får man ett mål i röven istället.

Sett över hela matchen så var det jämt mellan lagen, DIF hade mycket puck och skapade mycket men kanske lite för mycket halvchanser samtidigt som Brynäs var sanslöst äckligt effektivt, samt att de spelvände farligt och hade flytet med sig. De tre första målen på blott tio skott! var inte välförtjänt men hockeyn är inte rättvis. DIF fick jobba i uppförsbacke hela matchen och det orkade man inte ikväll. En seger på de fyra senaste och ett spel som inte fungerar dessutom hade väl inte målvakten Stefan Ridderwall sin bästa dag på jobbet. Det är inte bra Djurgården, inte bra!

Matchens lirare på banan idag:

Jakob Markström, Brynäs - 29 räddningar på 30 skott,
jag tror nog att utan honom hade det blivit kvalserien för Gävlelaget.

Frölunda-Modo 2-3
Väldigt märkligt hur det artar sig när Foppa joinar Modo. Modo tar en krigsseger borta mot ett Frölunda som är hemmastarkt. 12044 ikväll för första gången denna säsongen. Det var ett krig på isen och Modo som hade ett 1-3 läge höll igen och i slutet så visade Frölunda dåligt humör när slutsignalen gick. Det är bara löjligt att Foppa dessutom fick "matchstraff" alltså. Jag tror verkligen att Frölunda var väl medvetna om att sätta Foppa under matchen. Det märkliga är hur Modo genomgår en förvandling så fort nr 21 är med i laget, laget Modo tar en otroligt viktig seger i Göteborg ikväll. Foppa-effekten är sanslöst märkbar. Att matchen urartade i slutet visar bara att Frölunda äntligen fattat att det är allvar. Ikväll ville de verkligen visa att de ska slå vilket lag som helst som kommer till Scandinavium! Första utsålda matchen i Göteborg dessutom, det visar att alla bortskämda Frölundafans äntligen fattat allvaret. Det behövs en Peter Forsberg för att alla ska inse allvaret. Grattis Modo och Foppa. Detta var precis vad Modo och Elitserien behövde!