Krönika: Uppåt för DIF Hockey!



DIF Hockey har varit på dekis några år efter de senaste gulden. Formen och resultaten bara dalade efter NHL-lockoutsäsongen och DIF gick från ett klassat topplag säsong efter säsong till att bli nederlagstippat mer och mer. Säsongen efter lockouten var DIF på branten till ett vrak med en jätteskuld efter att ha pumpat ut pengar som egentligen inte fanns på att ha ett stjärnlag precis som alla andra lag. DIF gick visserligen till semifinal där man hade en del otur. Stolpe in så hade det stått 3-0 till Djurgården i matcher inför fjärde semifinalen. Så jämnt var det då.  

Säsongen 2005/2006efter ställde man upp med i stort sett en allsvensk trupp i Elitserien men ändå klarade kontraktet. Då spelade man även sina hemmamatcher på Globen inför knappt ca 4000-5000 åskådare och med så lite folk så ekade det bra i arenan. DIF hamnade ganska fort i botten av tabellen men klarade ändå kontraktet till slut fast man hade bland den sämsta trupp jag skådat så länge jag kan minnas. Sedan dess har det hänt mycket och DIF har genomgått en generationsförändring som håller på att växa in i laget och det har gått framåt verkligen. DIF flyttade in på Hovet för att få lite mer tryck på sina hemmamatcher och Järnkaminerna och DIF Hockey har fått slita hårt för att locka stockholmspubliken och alla Djurgårdssupportrar tillbaka till hockeyn. Fotbollen är bekant nummer ett sen DIF Fotboll vann två guld på tre år. Ett viktigt och jättelyft för fotbollen som jag tycker är underbart. Nu är fotbollen på dekis, DIF höll på att trilla ur men klarade livhanken i sista matchen. Därmed tycker jag hockeyn borde vara det som driver alla Djurgårdare nu.

Hockeyn och fotbollens fans måste vara ett tillsammans! Alltid Oavsett!

Nytt utsålt-rekord för DIF Hockey!
I år säsongen 2009/2010 så har DIF gått som tåget om man bara går en säsong tillbaka då man hamnade i botten och det snackades kvalserie igen men DIF reste sig och klarade kontraktet och såg ut att knipa den sista slutspelsplatsen men orkade inte de sista matcherna utan hamnade i ingemansland. Men i år ska det spelas slutspel på Hovet. Det är i praktiken klart men det återstår några matcher innan dess. Då ska jag komma till det väsentliga som jag tänkte: lördagsmatchen mot Modo imorgon är slutsåld sen flera dagar tillbaka. 8094 personer kommer trängas på Hovet imorrnkväll när Peter Forsberg och hans Modo kommer på besök. Foppa spelar inte imorgon med all sannolikhet när han drog ett finger ur led i gårdagens match. Det är sjätte matchen denna säsongen som Hovet är slutsålt och det är nytt rekord. Det förra löd på fem utsålda matcher och det var i Globen säsongen 1989/1990. Förutom de 8094 åskådare som fått tag på en biljett till matchen imorrn har nästan 700 personer försökt köpa ytterligare över 2000 biljetter via DIF Hockey:s hemsida. DIF är ett av lagen som går mot strömmen och ökar sitt publiksnitt och det goda är att efter lördagens match så kommer DIF Hockeys publiksnitt i Elitserien denna säsongen ligga över 7000 personer. Publiksnittet har även chans att ökas då det återstår tre hemmamatcher efter OS-uppehållet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0