Tre Kronor vann till slut

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  - I s h o c k e y
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  VS  

Tre Kronor - Vitryssland 2-4
0-2, 1-1, 1-1
Skott: 19-38
Mål:BEL: Dmitri Mialeshka 2
Mål:SWE: Daniel Alfredsson 2, Daniel Sedin, Johan Franzén




Svensk seger till slut
Tre Kronor tog andra raka segern återigen utan att imponera. Man hade bra koll från början och skaffade sig en snabb tvåmålsledning och det lutade åt en enkel seger med många mål. Tre Kronor hade mycket puck och snurrade runt i vitryska zonen men utan att få till de där heta chanserna. Det kändes lite typiskt Sedinspel med snurr nere i hörnorna och där gör man inga mål. 2-0 skulle vart det dubbla, minst. 

I andra satte man även 3-0 och det känns enkelt men ändå inte bra. Tre Kronor kan mer än vad man visar i de här två första matcherna. För ju längre matchen led desto mer luktade det vitryska mål. En reducering kom innan paus och 3-1 var väl rättvist på ett sätt. Tre Kronor avgör inte matchen utan ryssarna tillåts komma in. Onödigt.

Onödigt spännande i slutet
3-1 står sig länge och väl i sista perioden och i varje fall jag väntade på att Sverige skulle göra både fyran och femman för man saknar inte chanser, det måste framgå. Men det blir onödigt spännande då vitryssarna reducerar och skräckscenariot från Salt Lake dyker nog upp i alla oss som följde den dramatiken för sex år sedan. Vitryssarna är ett ribbskott i från kvittering och poängtapp för Sverige. Ryssarna får visserligen inte chansen att plocka målvakten i slutet utan Daniel Alfredsson räddar äran när han gör 4-2 i slutsekunderna.

Sverige vinner med nöd och näppe men inte mer. Men man tappar nästan allt sista halvan av matchen och det håller inte ens till nästa match mot Finland. Om Finland vinner inatt så blir det gruppfinal på måndagmorgon om vilket lag som går direkt till OS-slutspelet. Tre Kronor gör det bra i början och startar hyfsat men faller sedan ner och sjunker in i vitryssarnas mediokra spel. Målvakten Jonas Gustavsson gör en okay insats i kassen, inget mer att säga om det men ska Sverige gå långt i turneringen så måste laget kliva upp ett par snäpp och spela mer strukturerat, gå mer på mål och vara aggressivt, det saknas många delar av det här just nu och det räcker inte långt.

Ingen spelare stack väl ut ikväll, men vi kan sammanfatta det att Tre Kronors spel så här långt är en svag trea av fem möjliga.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0