Elitserien - matchen tillhör omgång 47 som spelas på lördag

Mål:LHC: Jaroslav Hlinka 2, Sebastian Karlsson
Publik: 3643 personer,
bara..pinsamt

LHC:s nya serieledare!
SSK förlorade ikväll en tät match mot Linköping trots att man var det bättre laget i de första två perioderna. Det var 1-1 efter den första perioden där SSK var mycket bättre och piggare. Man hade svårt att utnyttja sina lägen. I den andra så tuggade SSK på och spelade bra i fem mot fem. Fick chansen i powerplay ett par gånger men utan resultat. LHC skapade inte så mycket förutom en straff man fick tilldelad sedan Sebastian Karlsson, f.ö bror till #58 Jens Karlsson Frölunda, straffen slog Jan Hlavac men SSK:s nye keeper Riku Helenius läste den enkelt. Istället kom sen tjeckerna två mot en och då satt pucken i nät, målskytt Jaroslav Hlinka. SSK:s målvakt var riktigt bra och med honom därbak har man fått en boost. Ikväll hjälpte det inte så mycket när LHC var effektiva genom sin tjeck Jaroslav Hlinka med två mål.

LHC ledde med 1-2 inför sista och SSK hade bara ett sätt att ta sig framåt, LHC får övertaget med hjälp av ett par utvisningar och då sitter 1-3, genom Sebastian Karlsson. Det kändes avgörande för matchen. LHC spelade sig in i matchen och när man fick ledningen kunde man spela på det och kontrollera SSK som inte fick till så mycket i slutperioden. Tung förlust för SSK som gör en riktigt bra match ändå och med en bra målvakt. Det lovar gott det sista som återstår. I och med segern så går Linköping upp som ny serieledare.