RSK lyckades till slut ta hem segern på straffar!

Rydaholms SK - Eksjö Hockey 6-5 efter straffar
2-3, 1-0, 2-2, 0-0, 1-0
Skott: 60-26 (23-8, 13-8, 24-10)

Det blev en rättvis seger till slut, på straffar...!!
Första perioden börjar väldigt öppet och Rydaholm gör redan 1-0 efter bara 29 sekunder efter ett slagskott av Niclas Johansson. Eksjö kvitterar dock snabbt, efter 55 sekunder gör dem 1-1 efter ordentligt slarv av RSK-försvaret.  Sedan kommer 1-2 efter dryga 4 minuter, återigen slarvigt och virrigt i egen zon, och om inte det var nog så ett par minuter senare sitter 1-3 efter liknande misstag i egen zon. Målvakten Daniel Färdig får nog och går av isen efter ha släppt in 3 av 5 skott, dock inget som han kan lastas för. In i kassen kommer Jesper Svensson. Trots underläge 1-3 så är det RSK som styr och äger spelet i den första perioden. RSK får till en viktig reducering med två minuter kvar av första perioden genom Jacob Johansson 2-3.
Skotten slutar förkrossande 23-8!!

I andra börjar Eksjö starkast och de första fem minutrarna så har man ganska bra press och mest spel i Rydaholms zon. Sedan vänder spelet totalt och resterande av perioden så bokstavligt talat parkerar Rydaholm i Eksjös zon. Det är en totalt dominans av RSK. Jacob Johansson sätter sin andra för kvällen vilket betyder 3-3 med fem minuter kvar av andra perioden. Skotten slutar smått missvisande 13-9 då Rydaholm bommar målet minst lika många gånger som de träffar.

I tredje börjar det lite jämnare men Rydaholm har lite mer press men efter slarv får Eksjö en gratischans och den utnyttjar man, totalt orättvisa efter 4 minuter då det lyser illrött: 3-4 på resultattavlan. Efter det är det en enorm press av Rydaholm för att åter kvittera och försöka vinna hem matchen. Halvvägs in i sista perioden i powerplay kommer åter en hemmakvittering genom veteranen Mikael "Strilleman" Stridsberg 4-4. Efter målet ser det ut som att RSK omedvetet ser ut att börja slappna av lite. Vilket skulle visa sig illa då återigen Eksjö tar ledningen efter ännu mera slarv i egen zon. Då återstår det fem minuter av matchen. Strax efter drar dock Eksjö på sig en femminuters utvisning vilket ger RSK powerplay resten av matchen. Trots övertaget så får RSK inte till något vidare powerplay förrän klockan står på 18.42 då lagkaptenen Daniel "Lillis" Jonasson slår in ett stenhårt slagskott och det är kvitterat till 5-5. RÄTTVISA IGEN!
RSK går sedan för ett segermål och är nära att avgöra via ett ribbskott men matchen går till sudden death. Skotten slutar 17-9 i tredje perioden.

I sudden fortsätter Rydaholm att spela spela 4mot3 i dryga minuten, där man skapar en hel del men suddenmunutrarna går snabbt och det hela får avgöras på straffar. Varsin poäng så här långt.

Straffarna går till "suddenstraffar"
Fjärde straffen slår Sebastian Alfén men denna gången går dragningen inte hem.
Eksjös tar också in en straffläggare som gjorde de första straffmålet, han bommar också efter att Jesper gör en kanonräddning! Jesper riktigt duktig i målet i sitt inhopp idag förövrigt! Kul att se!!

Femte straffen lägger Daniel "Lillis" Jonasson, han vet vad han ska göra när han kommer fram för pucken sitter iskallt i krysset. Så ska det se ut!

Eksjö måste nu göra mål annars är segern RSKs tur.
Jesper Svensson blir lite av en matchvinnare när han gör en riktigt bra räddning och segern är RSK:s!
Daniel "Lillis" Jonasson får det avgörande målet som skrivs in i målprotokollet.

NOTERBART: REKORD??: RSK spelade hela matchen och sudden death utan att dra på sig en enda utvisning. Det har nog aldrig hänt i RSK:s historia. OM någon minns någon match så hör av er.

Riktigt bra spelat av Rydaholm idag
, alla mål i baken var i princip slarvmål. Matchen kunde lika väll ha slutat minst 5-0 till Rydaholm. Men ändå en stor elóge till laget som fortsätter att spela bra trots att man hade svårt att få in pucken. Smått otroliga 60-26 i skott säger en hel del om hur det såg ut på isen idag. RSK skulle bärgat alla 3 poängen idag men man vann ju rättvist till slut. Men man visar att man kan spela bra hockey idag och glädjen och energin på isen är inget fel på. Nu är det juluppehåll men vi ser redan fram emot vårens matcher!